• Anasayfa /
  • /
  • Öğretmenler için ücretsiz PCR test merkezleri oluşturuldu

Öğretmenler için ücretsiz PCR test merkezleri oluşturuldu

04 Eylül 2021 11:57 Gündem

Öğretmenler için ücretsiz PCR test merkezleri oluşturuldu

Gaziantep’te aşı olmayanlar için ücretsiz test merkezleri oluşturulduğu açıklandı. Vali Gül, öğretmenlerin yüzde 90’ının aşı olduğunu olmayanlaruı da PCR testlerini merkezlerde yapabileceklerini duyurdu.

Vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyma noktasında da uyarılarda bulunan Gül, “Rehavetten kurtulmamız lazım. Maske zorunluluğu devam ediyor, maskesiz hemşehrilerimize yaptırımlar devam ediyor. Aşı olsanız bile maskesiz olduğunuzda az da olsa bir risk unsuru var. Bu açıdan aşılarımızı olacağız, maskelerimizi takacağız, sosyal hayatta mesafelerimizi muhafaza edeceğiz. Düğün ve cenaze başta olmak üzere bu tür yerlerdeki tedbirlerimizi devam ettireceğiz. İnsanlar en yakınlarının cenazelerini çok az kişi ile kaldırdı, düğünler yapılamadı, çok önemli etkinlikler yapılamadı. Bu süreçlerden çıkarak geldik. Dolayısıyla aynı sıkıntıları yaşamamak için kendimizi disipline etmemiz lazım.” dedi.

6 Eylülde okulların açılacağını ve okullarda her türlü tedbiri aldıklarını belirten Gül, “Bu arada okullar açılıyor, güvenli okul ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Geçen sene başlayan bir projemiz vardı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan güvenli okul sertifikalarını da yaptık. Ama hangi sertifikayı alırsanız alın, hangi işlemi yaparsanız yapın bu hastalıktan biz kendimizi koruyacağız. Öğretmenlerimiz ile ilgili Sağlık Bakanlığı’mızın, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın ve İçişleri Bakanlığı’mızın çeşitli genelgeleri oldu. Bizde öğretmenlerin yüzde 90’ı aşı oldu. Aşısız olup da henüz aşı sürecini tamamlanmayanlarla ilgili de PCR test merkezleri oluşturduk. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çok rahat PCR testlerini olabilecekler. Bizim en önemli yapmak istediğimiz; öğretmenlerimizi korumak, kalabalık sınıflarımız ve kalabalık ortamlar olacak. Öğretmenlerimizi birbirlerinden korumak, öğretmenlerimizi öğrencilerden korumak, öğrencileri öğretmenlerimizden korumak için aşı ve PCR test süreçlerinin de disiplinli bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. İnşallah kurallara uyuduğumuzda, ikinci doz aşılarımızı olduğumuzda veya henüz birinci doz aşı olmayan vatandaşlarımız bir doz aşılarını olduklarında yoğun bakımdaki hasta olan oranlarımız düşecektir. Sağlık sisteminin üzerindeki yük azalacaktır. Bu anlamda hepimize görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...