Meltem Etoğlangil


Sosyal Medya Zehirlenmesi

Sosyal medya çılgınlığı nereye doğru gidiyor hiç düşündünüz mü ?
İki hafta önce bir anda büyük bir aydınlanma yaşadım bunu sizinle de paylaşmak istedim. Sabah uyandığımda eşime ve oğluma günaydın dedikten sonra hatta bazen onlara demeden günaydın diyerek instagram da hikaye paylaştığımı fark ettim.Gün içinde ne yaptığımı beni takip eden bin küsür takipçiyle paylaştığımı gördüm. İnsanları bu denli hayatıma dahil etmemin ne kadar doğru olduğunu sorgulamayı bir kenara bırakıyorum bir de o insanların hayatlarına dahil oluyordum.
İnsanların gün içinde yaşadığım hemen hemen tüm detaylara hakim olması biraz ürkütücü gelmeye başladı ! Normal şartlarda da kendime özen gösteren biriyim aslında yani kahvaltımı özenle hazırlarım tabağım güzel görünmeli sabah kalktığımda kendimi aynada iyi görmeliyim bu yüzden ekstra bir çaba içerisinde olmuyordum ama yine de orada geçirdim vakit arttıkça kitap okuma alışkanlığımın azaldığını ,resim yapmadığımı farkettim.Beni ben yapan çoğu güzel şeyin yerini sosyal medyanın alması biraz beni üzdü. İki hafta da hayatında ne değişti derseniz… Saymakla bitmez !
Oğlumla daha fazla zaman geçirdim ve gelişimi için önemli bir sürü aktivite yaptık . Cesaret edemediğim tuvalet eğitimini tamamladık . Telefonumun hafızası günlük en az 30 resimden kurtuldu!…kahvelerimin tadı soğumadan daha güzelmiş onu farkettim !
Yediğimin resimini çekmesem de lezzetliymiş mesela….
Bu benim kendi hayatımdan bir kare asıl önemli olan izlenimlerim!
İnsanlar sırf bir şeyler paylaşabilmek için bir yerlere gitmeye başladı … Daha lüks mekanlar … daha pahalı yerler … Aa bak bu buraya gitmiş bende gitmeliyimler sırf bu yüzden eşler arasında çıkan kavgalara şahit oldum maalesef …
Sosyal medyada güzel gördükleri insanlara özenip estetik yaptırmaya kendini değiştirmeye başlayan insanlar…Etrafıma bir bakıyorum dudaklarda yanaklarda dolgular kaş şekilleri hep aynı … Bir günlük bir hikaye turuna çıktım sizden ricam bunu sizde yapın. Hayatlar , insanlar hep birbirine benzemiş.İnanın ben de kendimi bu söylediklerimin içinde buldum! O kadar mükemmeliyetçi olmuşuz ki anlatamam.Yemek masasına dokunmadan çekilen o muazzam sofralar,evin en güzel yerleri ,en temiz yerleri hep fotoğraf karelerinde.Resimler hep programlarla hazırlanmış en düzgün haliyle gibi birçok örnek var durum böyle olunca insanlar da kendi hayatlarının kötü çekilmez bir halde olduğunu kendinin güzel olmadığını düşünüp depresyonlara giriyor. Bide büyük bir tehlike unsuru olan çocuklarımızın oradaki varlıkları ! Henüz bilinçleri ve kendi kararlarını veremeyen yavruların sosyal medya mecralarında olması çok tehlikeye açık bir olay gibi görünüyor bana ki daha beteri var çocukları üzerinden para kazanan aileler var bide fenomen anneler ah ah uzun lafın kısası ben kendimi biraz uyarmak istedim bunu yaparken okurlarımı da bu konuda biraz dürtmek istedim. Evet çok fazla hayatımızın içinde yer edindi ve bize iyi geliyor ,besliyor bir şekilde ama biraz mola ve dikkat edelim.Her güzel şeyin kararında olanı ilaç fazlası zehirdir unutmayalım 👍 sosyal medya zehirlenmesinden kendimizi ve çocuklarımı koruyalım …

Bu Yazıyı Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...