Leyla Gevrek


Araban’da sular durulmuyor

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken siyaset kulisleri de iyiden iyiye hareketlenmeye başladı.
Gaziantep’te genel anlamda AK Parti ve Cumhur ittifakının adayları favori olsa da Araban ilçesinde Cumhur ittifakı açısından büyük sıkıntı olduğunu görüyoruz.
Bilindiği gibi AK Parti önümüzdeki seçimlerde Araban’dan aday çıkarmayarak, MHP’nin adayını destekleyecek. Aday profillerine, geçmişteki görevlerine ve tabanlarına baktığımızda Araban’da çok ilginç bir seçimin olacağını söylemek mümkün. Seçimin sonucunu kestirmek zor olsa da, Cumhur ittifakının adayının Araban’da kazanmasının hiç kolay olmadığı açıktır.
Araban’da Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özdemir, Yeniden Refah Partisinin adayı Hasan Doğru, CHP Adayı Hüseyin Kılıç ve İYİ Parti’nin adayı Dr. Erdal Ekinci başkanlık için yoğun bir çalışma sürdürüyor.
Mevcut Başkan Hasan Doğru, partisinden istifa ederek Yeniden Refah’ın adayı olunca siyasi kariyerindeki aday olduğu partilerin sayısı CHP ve AK Parti’nin ardından üçe çıktı. Elbette bunun olumsuz yansımaları olacaktır. Sık sık parti değiştirene seçmen iyi gözle bakmaz. MHP ise Araban’da eski belediye başkanı Mehmet Özdemir’i aday gösterdi. Geçmişte CHP ve AK Parti’de siyaset yapan, şimdi de MHP adayı olan Mehmet Özdemir her ne kadar Cumhur ittifakının adayı olarak avantaj sahibi olsa da, tabanını kaybetmesi nedeniyle işinin çok zor olduğu ifade ediliyor. Yanlış bir tercih olarak değerlendirilen Mehmet Özdemir’in seçimi kaybetme ihtimalinin daha yüksek olduğu konuşuluyor.
Araban ilçe teşkilatı şu anda deyim yerindeyse adeta kaynıyor. Düşünün AK Parti İlçe Başkanı, Cumhur İttifakının adayı Mehmet Özdemir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmadı. Bu ortamda AK Parti teşkilatının MHP adayına ne kadar destek vereceği ise merak konusu oldu.
AK Parti’den kayan taban kime destek verir sorusunun şu an için iki cevabı var. Birincisi Yeniden Refah. Yeniden Refah’a doğru bir dip dalga olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu dip dalga Hasan Doğru’yu yeniden belediye başkanlığına taşır mı, iki ay sonra göreceğiz.
Bana göre Araban’ın favori adayı İYİ Parti adayı Dr. Erdal Ekinci. Uzun yıllardır Araban’da doktorluk yapan Erdal Ekinci’yi vatandaş seviyor. Partisinin oyu olmasa da kişisel oyları ile en favori adaylar arasında yer alıyor.
Diğer taraftan CHP Adayı Hüseyin Kılıç da iddialı bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Biliyorsunuz CHP her seçimde başkanlığı kazanıyor, sonra başkan parti değiştirince, AK Parti’ye kaptırıyor. Araban’ın ilginç bir kaderi olsa gerek. MHP, İYİ ve RP partisinin kapıştığı bir ortamda CHP adayı da çıkabilir mi, ihtimaller her zaman vardır.
MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da Araban’a çok önem veriyor. İlçedeki gelişmeleri an ve an takip ediyor.
Kısacası Araban’da hemen her parti için kolay olmayan bir seçim var. Özellikle de Cumhur İttifakı için. Cumhur İttifakının önümüzdeki günlerde tüm enerjisiyle Araban’a yüklendiğini görürsek şaşırmayalım. Sonuç olarak Araban’da 4 adayın da kağıt üzerinde seçimi kazanma şansı olsa da, Mehmet Özdemir’in işinin hiç de kolay olmadığı görülüyor.

Bu Yazıyı Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...