Gaziantep’te mutasyonlu virüs şoku
06 Şubat 2021
12:25
Kaynak : HABER MERKEZİ Gaziantep’te iki yeni tip mutasyonlu virüs vakası görülmesinin şoku yaşanıyor.
Gaziantep’in Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, 2 pozitif hastada mutasyonlu virüs tespit edildiğini belirterek vatandaşları uyardı.
Gaziantep’in Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, 2 pozitif hastada mutasyonlu virüs tespit edildiğini belirterek vatandaşları uyardı.
Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, ’’Değerli Vatandaşlarımız; 2 pozitif hastamızda mutasyonlu virüs tespit edilmiştir. İngiltere varyantlı bu virüsün bulaştırıcılığı çok yüksektir. Aşılamalarımızın yapıldığı, salgınla mücadelemizin güç kazandığı şu dönemde biraz daha sabır göstererek tedbirlere daha sıkı bir şekilde uymanızı rica ediyoruz’’ denildi. Kaymakam Mutlu vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.Bir organizmanın veya virüsün genetik materyalinde meydana gelen kalıcı değişiklik.RNA virüslerinde DNA virüslerine oranla çok daha fazla mutasyon meydana gelir. SARS-CoV-2 bir RNA virüsüdür.Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı COVID-19 Sözlüğü’nde yer alan bilgilere göre mutasyon; Bir organizmanın veya virüsün genetik materyalinde meydana gelen kalıcı değişiklik.
RNA virüslerinde DNA virüslerine oranla çok daha fazla mutasyon meydana gelir. SARS-CoV-2 bir RNA virüsüdür. Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir.