Gaziantep’te 99. yıl gururu

25 Aralık 2020 20:40 Gündem

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende İstiklal Madalyası’nın takıldığı Türk bayrağı göndere çekildi.

Pandemi tedbirleri kapsamında az sayıdaki katılımcıyla gerçekleştirilen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma  ve diğer ilgililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu.

Demokrasi Meydanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri,  Şehitler Abidesi’ne kadar yürüyerek şehitlik ziyaretinde bulundu. Burada yapılan saygı atışı ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından şehitler için dua edilmesinin akabinde Gaziantep 25 Aralık Panaroma Müzesi’ni ziyaret edildi.

Kurtuluşun 99. yılında ziyarete açılan müzeyi protokol üyeleri ile gezen Gaziantep Valisi Davut Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin olağanüstü bir zekâyla tasarlandığını belirterek, “Mümkünse her vatandaşımızın yılda en az 1 kez burayı ziyaret etmesi gerekir. Böylelikle geçmişle alakalı anılarımızı tazelememiş oluruz.” dedi.

Türkiye’nin her noktasındaki insanların Kurtuluş Savaşı dönemini anlamak için bu müzeyi ziyaret etmeden zihnindeki tabloyu tam oluşturmasının mümkün olmayacağını dile getiren Gül, “Mutlaka bu müzenin görülmesi lazım. Antep savunmasının ruhunu yaşamamız ve yaşatmamız lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şanlı ve şerefli bir ecdanın torunları olarak kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümüne azimle ilerlediklerini aktardı.

Şahin, “Biz bir nevi geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe imzamızı atıyoruz.” diyerek herkesi müzeyi gezmeye davet etti.

Müze ziyareti sonrasında Şehitkâmil Sanat Merkezi’ne geçen heyet,  Antep Müdafaasının ilk şehidi olan Şehitkâmil’in Madalya ve Şehadet Belgesi’nin tevdi töreni ile Lohanizade Mustafa Nureddin’in “İstiklal Sevgisinin Abidesi Gazi’ayıntab Müdafaası” adlı eserin tanıtım törenine katıldı.

Vali Davut Gül burada yaptığı açıklamada,  Gaziantep’in Gazi’liği hak ederek alan bir şehir olduğunun altını çizerek, TBMM tarafından Gazi’lik ünvanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi Meclis ve Gaziantep olmak üzere üç kişi ve kurumdan biri olduğunu belirtti.

Şehitkâmil’in Antep Savunmasının kahramanlarından biri olduğunu dile getiren Vali Gül, çalışmaya destek veren başta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olmak üzere,  Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkâmil’in ailesi ve tespit etmek için çalışmaları yürüten Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Protokol konuşmaları sonrasında Şehitkâmil’in Madalya ve Şehadet Belgesi ailesine tevdi edildi. Ailesinin isteği üzerine ise madalya ve şehadet belgesi Şehitkâmil Belediyesine emanet edildi.

Bu Haberi Yorumlayın..

Benzer Haberler

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...