Gaziantep’te 25 kilo bonzai ele geçirildi

Gaziantep’te 25 kilo bonzai ele geçirildi
23 Ocak 2021 13:07 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te bir eve düzenlenen operasyonda 25 kilo ağırlığında bonzai maddesi ele geçirilirken, bir kişi yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; Mevlana Mahallesinde bulunan bir ikamette yapılan aramada; yaklaşık 25 kg ağırlığında Bonzai maddesi ele geçirilmiş ve olayla ilgili A.M isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır” açıklaması yapıldı.

 

BONZAİ NEDİR?

Eroinden daha zararlı bir sentetik uyuşturucu olduğu açıklanan bonzai, son dönemlerde kullanımı giderek yaygınlaşan bir uyuşturucu. Eroinden 100 kat daha zararlı olduğu iddia edilen bonzainin bir defalık kullanımı dahi insanları öldürebiliyor. Kısa sürede yaygınlaşan bonzainin kullanımı da hızla artıyor. Kokusuz olduğu için kimsenin farkına varmadan tüketilebildiği dile getiriliyor. Bonzai üretiminde kullanılanlar ise durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor.

Uyuşturucu satıcıları daha çok bonzai üretebilmek için, fare zehrinden florosan tozuna kadar pek çok kimyasal maddeyi bonzai üretiminde kullanıyor.

Bonzai kullananlar belirtiler de veriyor. Vücut sıcaklığı yükselirken, ağrı duyusu azalıyor. Hareketler yavaşlıyor, yüz ifadeleri donuklaşıyor. Vücutta değişik pozisyonlar oluşuyor ve öyle kalıyorlar. Bonzai kullananlarda ölüm oranları da çok yüksek.

Bonzai kullanımının başlıca belirtileri ise, baş dönmesi, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, görme ve işitme ile ilgili, algıda bozukluklar, geçici felç durumu, bilinç kaybı, ağrılı uyaranlara duyarsızlık, nöbetler ve koma, çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp atışlarının artması, nabız yükselmesi, kan basıncında hızlı düşme, şok, kalp krizi, nefes darlığı, öksürük, kas kasılması, göğüs ağrıları, ağız kuruluğu, bulantı ve kusma, yutma güçlüğü, karın, hareket bozuklukları, kaslarda ağrı, sertlik ve kramplar olarak gösteriliyor.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...