GAÜN’de Türkiye Yüzyılı dersi

GAÜN’de Türkiye Yüzyılı dersi
03 Aralık 2022 11:19

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan  ”Türkiye Yüzyılı Dersleri 1: Savunma Sanayii Vizyonu” konulu program, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, teknolojinin en büyük itici gücünün insan kaynağı olduğunu dile getirdi. İnsan kaynağının başlangıç noktasının gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Demir, “Gençlerimiz ile beraberiz, çeşitli illerimize gidiyoruz. Bu tür ziyaretler yapıyoruz. Gaziantep, bu ziyaretleri yapmak istediğimiz illerin başında geliyor. Gençlerimiz çok aktif ve heyecanlı hem de genç bir sanayi altyapısı var. Bunlar bir araya geldiğinde, büyük bir sinerji oluşacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te hem sanayiyle hem de gençlerle buluştuğunu belirten Prof. Dr. Demir, “‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu beraber paylaşıp, ‘İleri daha güçlü nasıl yürürüz’ kısmını bir vizyon ve çalışma ortamı ile oluşturup, bu yolculuğu yapmak ve ülkemize bir katma değer sağlamak üzere buradayız. Gençlerimiz, bu katma değeri oluşturma meselesinin en önemli unsuru ve faktörü. Onlardaki heyecan, azim bütün ülkemiz için büyük bir umut kaynağı” dedi.

Savunma sanayisine ilişkin de açıklamalarda bulunan Demir, “Çok sayıda ülkeden talep ve ilgi var. Kamuoyunda ve dünyada İHA ve SİHA’lar, bilinen ve öne çıkan unsurlar fakat çok sayıda ürünümüz, mühimmatımız devrede ve talep görüyor. Yerlileşmede yüzde vermiyorum, sadece şunu söylemek istiyorum; stratejik unsurlarda derin ve detaylı teknoloji isteyen her konunun yüzde 100 yerli olması, birinci hedefimiz” diye konuştu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise böyle Türkiye Yüzyılı Derslerinin ilkine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki süreçte bu derslerinin devamının geleceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Özaydın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek, öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Program sonunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkan ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından TEKNOFEST 2022 ‘de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafında sponsorluk desteği verilen ve başarı gösteren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...