TÜBİTAK etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Ekonomi

GSO-MEM, TÜBİTAK’ın Yeşil Dönüşüm Çözüm Ortağı Oldu

20 Mart 2024
Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM), Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) çözüm ortağı oldu. GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı..
Eğitim

TÜBİTAK’tan GİBTÜ’ye önemli ziyaret

28 Ağustos 2023
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberlerindeki heyet GİBTÜ’yü ziyaret ederek, üniversitenin bölgesel, ulusal ve uluslararası..
Eğitim

GİBTÜ’den TÜBİTAK 2209-A Projelerinde Büyük Başarı

12 Haziran 2023
GİBTÜ’nün TÜBİTAK Başarısı Türkiye’nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDE..
Eğitim

HKÜ “G-GLOVE” İle Yarışın Kazananı Oldu

26 Nisan 2023
HKÜ’lü Öğrenciler TÜBİTAK’ın Bilgi ve İletişim Araştırmaları Proje Yarışmasında Birinci OlduTÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda; akademik danışmanlığını HKÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü..
Ekonomi

GSO’da Deprem Bölgesine Özel TUBİTAK Destekleri

6 Nisan 2023
Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO), deprem bölgesinde faaliyet gösteren firmalara yönelik hazırlanan desteklerden yararlanılması adına, Tübitak-Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), "2023-Deprem Bölgesi Özel Çağrısı-T..
Eğitim

Sanko Okulları TÜBİTAK Bölge Finallerinde

30 Mart 2023
SANKO Okulları öğrencilerinin fizik, kimya, biyoloji, psikoloji ve teknolojik tasarım alanında hazırladığı yedi proje, “54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda il elemelerini geçerek bölge finallerinde yarışmaya hak k..
Eğitim

“TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı

4 Ocak 2023
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), TÜBİTAK ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) düzenl..
Eğitim

4. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı Gerçekleştirildi

12 Eylül 2022
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) üçlü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı’nın 4’üncüsü (TICMET’22), bu yıl İ..
Yerel Yönetimler

Gaziantep Büyükşehir ‘in Desteklediği Takımlar  TEKNOFEST’te 10 Ödül  Kazandı 

5 Eylül 2022
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin malzeme ve mentorluk desteği verdiği takımlar, TEKNOFEST 2022’den 10 derece alarak döndü. Birinci olan En-Gel, Akıncılar ve Alaca Maker ödüllerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.T..
Eğitim

GAÜN’lü Öğrencilere 200 Bin Tl ’lik Destek

5 Eylül 2022
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri tarafından kurulan Alacamaker Şirketi, TEKNOFEST Girişim Hızlandırma Programı kapsamında 200 Bin TL destek kazandı.GAÜN Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Muhammed Alaca ve L..
Teknoloji

Şehitkamil’de 110 Km Yolu 4 TL’ye Giden Araba Üretildi  

20 Temmuz 2022
Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren Bilim Şehitkamil’de yetişen lise öğrencileri, 2 elektrikli araç ürettiler. 110 kilometre yolu 4 TL’ye giden arabalar, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nd..
Eğitim

Küçük mucitler iş başında

29 Aralık 2021
Akyol Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Ve Tekniloji Fuarında öğretmen ve öğrencilerin projeleri görücüye çıktı. Akyol Ortaokulu Bahçesinde düzenlenen fuarda, projeler geçer not aldı. Sensörlü Çöp ..
Eğitim

SANKO Okulları’nın TÜBİTAK başarısı ödüllendirildi

16 Ekim 2021
SANKO Okulları, TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde elde edilen ikincilik ve teşvik dereceleri nedeniyle Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen “GAGİAD XII. Ödül Töreni”..
Eğitim

TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi olan SANKO öğrencileri ödüllendirildi

26 Ağustos 2021
TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi olan SANKO öğrencileri ödüllendirildi“TÜBİTAK 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali”nde, Teknolojik Tasarım kategorisi Yapay Zeka alt temasında “Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Hav..
Ekonomi

153 girişimciye 200 bin TL destek

25 Haziran 2021
153 girişimciye 200 bin TL destekTÜBİTAK, 153 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandığını duyurdu. Desteği almaya hak kazanan girişimciler, 1 Ağustos’a kadar şirketlerini kurarak TÜBİTAK’la sözleşme imzalayacak. P..
Eğitim

SANKO Okulları’nın 9 projesi Bölge Finalleri’nde

16 Mayıs 2021
SANKO Okulları’nın 9 projesi Bölge Finalleri’nde SANKO Okulları öğrencilerinin dokuz projesi, “TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda il elemelerini geçerek, bölge y..
Eğitim

TÜBİTAK projesi nasıl yazılır?

28 Ocak 2021
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Teknoloji ve Transfer Ofisi (KALİTTO), başvuru dönemi yaklaşan TÜBİTAK 1001 ve diğer TÜBİTAK programlarına yönelik proje geliştirmek isteyen araştırmacılar için “TÜBİTAK’a Yönelik Proje Hazırlama v..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...