obezite etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Demirkıran: “Çocukluk Çağı Obezitesi Önemli Bir Halk Sağlığı Sorunudur”

5 Eylül 2024
SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Uzm. Diyetisyen Tuğba Demirkıran, çocukluk çağı obezitesinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.Uzm. Diyetisyen Tuğba Demirkıran, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Hafta..
Sağlık

Şehir Hastanesi Güneydoğu Bölgesindeki Obeziteyi Azaltmayı Hedefliyor

2 Mayıs 2024
Gaziantep Şehir Hastanesinde açılan merkez ile Güneydoğu bölgesinin obezite hastalığıyla mücadelesi hedefleniyor Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar: - "Obezite hastalığı yandaş hastalıkları beraberinde geti..
Sağlık

DOÇ. DR. DAĞ: ‘’Sindirim Sistemi Kanserlerinde Erken Tanı Hayat Kurtarır’’

28 Ağustos 2023
Tüm dünyada kardiovasküler hastalıklardan sonra en önemli ikinci ölüm sebebi kanserlerdir. Gastrointestinal sistem kanserleri (GİSK) erkeklerde akciğer ve prostat kanserlerinden ve kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen ve ölüme..
Sağlık

Alman ve İtalyan iki arkadaşa Anka’da obezite ameliyatı

25 Ağustos 2023
Alman ve İtalyan iki yakın arkadaş, aşırı kilolarının yol açtığı sağlık problemlerinden kurtulmak için birlikte geldikleri Anka Hastanesi’nde obezite ameliyatı oldu. Hastanede aynı odada kalarak birbirlerinin refakatçisi de olan arkadaşla..
Sağlık

OBEZİTE CERRAHİSİ İLE İLAÇLARDAN KURTULDU VE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

10 Temmuz 2023
Şanlıurfalı 44 Yaşındaki Enver Kırmızı uzun yıllardır uyku apne sendromu, hipertansiyon, diyabet şikayetleri ile mücadele etmekteydi. İki defa kalp krizi geçiren Enver Kırmızı diyabete bağlı ilaç kullanmasının yanında, uyku apne sendromu ..
Sağlık

Cep telefonu kullananlar! Aman dikkat!

6 Ocak 2023
Çocuklar için ‘Ne kadar kilolu, o kadar sağlıklı’ söyleminin yanlış olduğu artık kabul gören bir gerçek. Obezite ile ilgili yapılan araştırmalara bakıldığında bu söylemin ve değişen yaşam tarzının ne sonuçlar doğurduğu açıkça görülüyor. Gün..
Sağlık

Cep Telefonu Kullanımı Obeziteye Davetiye Çıkarıyor

6 Ocak 2023
Çocuklar için ‘Ne kadar kilolu, o kadar sağlıklı’ söyleminin yanlış olduğu artık kabul gören bir gerçek. Obezite ile ilgili yapılan araştırmalara bakıldığında bu söylemin ve değişen yaşam tarzının ne sonuçlar doğurduğu açıkça görülüyor. Gün..
Yerel Yönetimler

Obezite Kampında Kilolara Elveda

26 Mart 2022
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampı, kilo vermek için mücad..
Sağlık

Obezite tedavisinde güçlü ekip

6 Mart 2022
 Medical Park Gaziantep Hastanesi, 4 Mart Dünya Obezite Günü münasebetiyle farkındalık oluşturmak için hastalıkla alakalı tüm branşlardan doktorların katılımıyla hastalık hakkında bilgiler verdi.Sağlık alanında yatırımlarıyla a..
Sağlık

GAÜN Hastanesi’nde Obezite Merkezi açıldı

4 Mart 2022
 Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’ne 4 Mart Dünya Obezite Günü’nde “Obezite Merkezi” açıldı.Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suzan Tabur’un Sorumlu Hekim olduğu merkezde; diyet..
Sağlık

Sigara ve obezite böbrek kanserinin en önemli nedenlerinden

30 Haziran 2021
Sigara ve obezite böbrek kanserinin en önemli nedenlerindenBöbrek kanseri, ürolojik kanserler arasında en sık görülen ilk 3 kanser arasında yer alıyor. Böbrek kanserine neden olan etmenlerin başında sigara ve tütün ürünü kullanımının ge..
Sağlık

Küçük çocuklarda obezite riski neden olur?

23 Haziran 2021
Küçük çocuklarda obezite riski neden olur?Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, çocuklarda obezite gelişmesinde genetik faktörler de etkili olsa da yanlış alışkanlıkları barındıran yaşam tarzının payının çok daha büyük olduğunu söyledi...
Yerel Yönetimler

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Obezite Günü etkinliği düzenledi

22 Mayıs 2021
Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Obezite Günü etkinliği düzenledi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Obezite Günü dolayısıyla belediyenin ana hizmet binasında kurulan stantta vatandaşların ve personellerin ..
Sağlık

Obezite birçok hastalığı beraberinde getiriyor

23 Nisan 2021
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir, ‘Sağlıklı bir diyet ve düzenli bir egzersiz programı ve yaşam şekli değişimi ile şişmanlığa karşı bireysel savaşabilirsiniz’ dedi. Obezite birçok hastalığı beraberinde ..
Sağlık

COVID-19 çocuklarda obezite sıklığını arttırdı

14 Nisan 2021
COVID-19 çocuklarda obezite sıklığını arttırdıAnadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, 'COVID-19 çocuklarda obezite sıklığını arttırdı' dedi. Ç..
Yerel Yönetimler

Obezite kampına katılanlara sertifika

12 Nisan 2021
Obezite kampına katılanlara sertifikaBüyükşehir Belediyesi tarafından sağlıklı yaşamı bir kültür haline getirmek, obezite hastalarının tutum ve yargılarını geliştirmek ve sporu gündelik yaşama dahil etmek amacıyla başlatılan obezite kam..
Sağlık

Çocukluk döneminde obeziteye dikkat

10 Nisan 2021
Çocukluk döneminde obeziteye dikkat Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, Türkiye'de her 5 çocuktan birinin kilolu veya obez olduğunu söyledi. Uzman Diyetisyen Aslıhan..
Yerel Yönetimler

Büyükşehir sağlıklı yaşam için obeziteye karşı mücadele ediyor

9 Nisan 2021
 Büyükşehir sağlıklı yaşam için obeziteye karşı mücadele ediyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşam için bireylerin davranışlarını geliştirmek, obeziteye karşı bilinçlendirmek ve vatandaşların sunulan sağlık imkanlar..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...