Irak etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Ekonomi

Irak’la ilişkilerde yeni dönem

16 Mayıs 2024
Güneydoğulu ihracatçılar, bölge ihracatında ilk sırayı alan Irak'ta önemli ziyaret ve temaslarda bulundu. İhracat kısıtlamaları, gümrük kapılarında yaşanan sorunların çözümü ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen progr..
Ekonomi

Irak pazarında yaşanan sorunlar Mardin’de masaya yatırıldı

14 Mayıs 2024
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 3 gün sürecek olan Mardin ve Irak programı Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’u ziyaretle başladı.VALİ AKKOYUN’DAN İHRACATÇILARA TEŞEKKÜRGüneydoğu ..
Ekonomi

Güneydoğu’nun 3 aylık hububat ihracatı 836,5 milyon dolar

16 Nisan 2024
Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı. Bölgenin temel gıda ürünleri arasında ma..
Eğitim

GAÜN’de Teröre Lanet Yürüyüşü

2 Ocak 2024
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ve akademisyenleri, terörü kınamak amacıyla bir araya gelerek 'Teröre Lanet Yürüyüşü' düzenledi. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit olan 12 asker için düzenlenen yürüyüş, GAÜN Spori..
Ekonomi

Irak’a Yönelik Ticari Diplomasi Atağı Hız Kesmeden Sürüyor

13 Kasım 2023
Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde planlanan ve gerçekleştirilen, Irak’ın Necef ve Kerbela kentlerine yapılan ziyarete DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ve Türk iş insanları katıldı. Heyet Iraklı yerel y..
Ekonomi

Irak Başbakanından Universal Acarsan’a Övgü Yağdı

10 Ağustos 2023
Universal Acarsan’dan Irak’a Modern Bir Hastane DahaUniversal Acarsa’ın Irak’ta Sekizinci Hastanesi de Hizmete GirdiIrak’ın Sağlığı Universal Acarsan’a EmanetUniversal Acarsan tarafından Irak’ın Meysan kentinde inşa edile..
Ekonomi

Irak Türkiye için En İyi Pazarlar Arasında Yer Alıyor

26 Temmuz 2023
2023’ün ilk yarısında Irak’a 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar 2023 yılının ilk yarısında Türkiye genelinden Irak’a toplam 5.6 milyar dolarlık ihr..
Ekonomi

Markalaşmış un üreticilerinin varlığı ticari bir çeşitlilik yarattı

25 Haziran 2023
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yılın ilk 5 ayında yapılan buğday unu ihracatı 211 milyon dolara ulaştı. Başkan Celal Kadooğlu Türkiye’den gerçekleştirilen un ihracatının yüzde 36’sının Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ki ihracatçılar tarafınd..
Gündem

“Bayramlar milletçe en önemli ortak paydamızdır”

23 Haziran 2023
DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar;“Bayramlar milletçe en önemli ortak paydamızdır”İslam aleminin en önemli ortak paydasının bayramlar olduğunu ifade eden DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Kurban B..
Ekonomi

Halit Acar’dan Irak’a Kolay Vize Müjdesi

2 Haziran 2023
Türkiye’den Irak’a gidecek sanayici, iş adamı, yatırımcı ve çalışanlarının karşılaştığı vize sorununun yapılan ikili görüşmelerin ..
Ekonomi

İhracatçı, Irak’taki alacağını transfer etmekte güçlük yaşıyor

20 Mart 2023
Irak’ın yeni döviz politikası ihracatçıları zora soktuBaşkan Kadooğlu: “Irak Merkez Bankası’nın döviz ihalelerine Türk bankaları da davet edilsin”Irak’ın döviz politikasındaki değişiklikler ihracatı olumsuz yönde etkilemeye başladı..
Ekonomi

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyinden Bağdat Çıkartması

23 Aralık 2022
Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer alan Irak'a, Halit Acar Başkanlığındaki DEİK İş Türkiye-Irak İş Konseyi adeta çıkartma yaptı. Iraklı bir çok bakanla ikili görüşmeler gerçekleştiren heyet..
Ekonomi

Irak’a İhracatta Rekor Üstüne Rekor

14 Aralık 2022
Türkiye’nin uluslararası ticaretteki en önemli partnerlerinden olan Irak’a 2022 yılının on bir aylık sürecinde toplam 12 milyar 604 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak ..
Ekonomi

2023 Yılında Markalaşma ve Yenilikçi Ürünler Önceliğimiz Olmalı

5 Kasım 2022
Gerek Türkiye genelinden gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracatta sektörel liderlik koltuğuna oturan hububat bakliyat sektörünün ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Başkan Kadooğlu “Global pazarlarda ürünlerim..
Sağlık

Gaziantep-Irak Başkonsolosu Majeed HATEM’i ziyaret etti

21 Aralık 2021
 Gaziantep – Irak Başkonsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed Al-Sınayyıd, Özel Hatem Hastanesi’nde hem Check-up yaptırdı hem de yönetime ziyarette bulundu.Gaziantep Irak Başkonsolosu Majeed ziyarette ‘ Sağlık en büyük hazinemizdir. P..
Sağlık

Iraklı Türkmen Bakan Maruf’dan ANKA’ya övgü

29 Ocak 2021
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ni ziyaret eden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) Devlet Bakanı, Irak Türkmen Cephesi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, ANKA Hastanesi ile işbirliği içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...