GAHİB etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Politika

Gaziantepli halıcılar 2024 yılı yol haritasını çiziyor

10 Kasım 2023
Gaziantepli Halıcılar 2024 yılında Ülke Ülke Dolaşarak Tanıtım Çalışması Yapacakİstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’e sayılı günler kaldıHalı Üretim Merkezi Türkiye Dünya Halı Ticaret Merkezi Olma Yolunda İlerliyorTü..
Ekonomi

Gaziantepli Halıcılar Hint Okyanusunu Aşacak

24 Ekim 2023
Ticaret Bakanlığının desteklediği Malezya Avusturalya Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Malezya’daki temaslarını saha çalışmalarıyla sürdürerek bu gün tamamladı. Heyetin başarılı görüşmeler gerçekleştird..
Ekonomi

Halı İhracatının Yıldızları Ödüllendirildi

6 Ekim 2023
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından düzenlenen Halı İhracatının Yıldızları ödül töreni ile GAİB üyesi en fazla halı ihracatı yapan 27 firmaya ödül verildi.Halı İhracatının Yıldızları Ödül Törenine Gaziantep..
Ekonomi

GAHİB’ten Ödül Yağacak

3 Ekim 2023
Dünya halı üretiminin başkenti olma özelliğiyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek Tasarım Günleri etkinliklerinde Halı İhracatının Yıldızlarıyla IX. Makine Halı Tas..
Ekonomi

Kaplan:“Makine halı sektörünün geleceği gençlerimize emanet”

24 Eylül 2023
Makine Halı Üretiminin Lideri Gaziantep Halının Modasında da Zirveyi ZorluyorGAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan;“Makine halı sektörünün geleceği gençlerimize emanet”Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneks..
Ekonomi

İstanbul Halı Fuarında Yerler Tükendi

23 Ağustos 2023
5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan CFE Carpet and Flooring Expo 2023, uluslararası halı ve zemin kaplamaları fuarında yerler doldu. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan İstanbul’da ilk kez yap..
Gündem

Kurban Bayramı kardeşliktir, paylaşmaktır

23 Haziran 2023
Başkan Abidin Kaplan'dan Kurban Bayramı mesajı:"Kurban Bayramı kardeşliktir, paylaşmaktır"Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Sevginin, barışın, ka..
Ekonomi

Kadooğlu:“Yazı verimli geçireceğimizi düşünüyoruz”

11 Mayıs 2023
Başkan Celal Kadooğlu: “Ekinlerimizin yağmura doyması üretime olumlu yansıyacak”Güneydoğu Anadolu’nun hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yılın ilk 4 ayı sonunda 1 milyar doları aştı. Nisan ayında ih..
Ekonomi

Tekstil İhracatçıları Genel Kurul’da Bir Araya Geldi

4 Nisan 2023
Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin 2022 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı GAİB Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Birçok üyenin bir araya geldiği toplantıda Birliğin 2022 yılı faaliyetleri ve 2023 projeksiyonu ..
Eğitim

Halı Tasarım Öğrencisine GAHİB’ten Büyük Ödül

10 Ekim 2022
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı ve M..
Ekonomi

Tasarımcılar Tasarladı Gaziantepli Halıcılar Dokudu

23 Eylül 2022
Tasarlayın ganıyla düzenlenen VIII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasına katılarak yirmi finalist arasına giren tasarımlar bugün jüri için görücüye çıktı. Bu yıl yarışmaya 256 eserle müracat edildiğini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Ka..
Eğitim

GAHİB’den Beşeri Sermayeye Büyük Destek

26 Temmuz 2022
Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep'te GAHİB ile GAÜN arasında yapılan anlaşma sonucu GAHİB Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” prog..
Ekonomi

Suudi Arabistan’a Halı İhracatı Başladı

21 Temmuz 2022
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında toplanarak 2022 yılının ilk altı aylık dilimini değerlendirdi. Başkan Kaplan son yıllarda Suudi Arabistan’a halı ihracatında yaşanan sorunların ç..
Gündem

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan’ın acı günü

11 Aralık 2021
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan’ın annesi Hacı Döndü Kaplan geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Festival Halı Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet, Mehmet, Mustafa, Bileç, Hasan ve Hüseyin Kapla..
Ekonomi

Halıcılara ABD dopingi

25 Kasım 2021
Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin Dijital Hizmet Vergisi ve ABD’nin Dijital Hizmet Vergisine ilişkin ticari tedbirleri bakımından, ..
Eğitim

Asgari ücretin yarısı kadar burs müjdesi

19 Ağustos 2021
Asgari ücretin yarısı kadar burs müjdesiGençler için gelecekte istikbal vadeden gözde mesleklerinden birisi olduğu ifade edilen halı tasarım bölümünü tercih edecek olan 20 öğrenciye eğitim süresince asgari ücretin yüzde ellisi orarında ..
Ekonomi

Gençler tasarladı, GAHİB dokuyacak

28 Haziran 2021
Gençler tasarladı, GAHİB dokuyacakGüneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından "Tasarlayın Dokuyalım" sloganıyla startı verilen ve üç ayrı kategoride düzenlenen VII. Makine Halısı Tasarım Yarışmasının birinci jüri değ..
Ekonomi

GAHİB Eğitime Yatırımlarını Sürdürüyor

4 Haziran 2021
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, mesleki eğitime yönelik çalışmalarına bir yenisini daha eklemek istiyor. Birlik Başkanı Ahmet Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heye..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...