Ekonomi etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Ekonomi

Yıldırım: Bayram Tatili İhracatı Sekteye Uğrattı

3 Mayıs 2024
Gaziantep ihracatı, 9 günlük bayram tatili nedeniyle nisan ayında %7,1 düşerek 714 milyon 251 bin dolar olarak gerçekleşti.Nisan ayındaki bu düşüşe rağmen Gaziantep, 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde ihracatını %8,9 artışla 3 milyar 238 mi..
Ekonomi

Gaziantepli halıcılar Senegal’de

26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika'da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği'nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya'daki temaslarının ardından Senegal'e geçti.Ticaret Bakanlığının de..
Ekonomi

Başkan Kadooğlu’ndan ihracatçılara uyarı:Finans yönetimine dikkat!

20 Nisan 2024
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, ihracatçılara, “Finans yönetiminizi hassasiyetle yapın” uyar..
Yerel Yönetimler

Araban Sarımsağı Hak Ettiği Değerini Buldu

22 Mart 2024
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve Araban Ziraat Odası iş birliğinde Araban Sarımsağı, Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilini aldı.GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığına bağlı Coğrafi İşaret ve Markalaşma Şube Müdürlüğ..
Ekonomi

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “Deprem sonrası başarılı bir sınav verdik”

6 Şubat 2024
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yayımladığı anma mesajında, "Depremden sonra tüm araç-gereç, bina, personel gibi tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunduk. Gaziantep OSB, dep..
Ekonomi

GAİB’den E-ticaret E-İhracat Eğitim Konferansı

19 Ocak 2024
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri WORLDEF iş birliği ile E-Ticaret ve E-İhracata yönelik eğitim konferansı düzenledi.GAİB yıllardır süre gelen e-ticaret ve e-ihracat bilinirliği ve uzmanlığını artırmaya yönelik faaliyetlerine bir y..
Ekonomi

Halit Acar:”Ekonomi yönetimine güveniyoruz”

2 Ocak 2024
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, ekonomi yönetimine güvendiklerini söyledi.Irak’ın Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında yer a..
Ekonomi

Bakan Kacır:KOSGEB Eliyle 1 Milyon Liraya Kadar Faizsiz Kredi Verilecek

24 Kasım 2023
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, olumsuz hava koşulları nedeniyle sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye aldıklarını duyurdu. Ankara..
Ekonomi

Irak’a Yönelik Ticari Diplomasi Atağı Hız Kesmeden Sürüyor

13 Kasım 2023
Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney himayelerinde planlanan ve gerçekleştirilen, Irak’ın Necef ve Kerbela kentlerine yapılan ziyarete DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar ve Türk iş insanları katıldı. Heyet Iraklı yerel y..
Ekonomi

Gaziantep ihracat rekoru kırıyor

6 Kasım 2023
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ekim ayında Gaziantep’ten 904 milyon 754 bin dolar ihracat yapıldığını belirtti.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren..
Ekonomi

Yeşil Dönüşüm’de Finansmana Erişim GTO’da Konuşuldu

17 Ekim 2023
Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) destekleriyle kurduğu Yeşil Teknoloji Koordinasyon Merkezi organizasyonunda “Yeşil Dönüşümde İşletmelerin Finansal Kaynaklara Erişimi Semineri” düzenlendi.GTO’da ..
Ekonomi

OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz”

29 Ağustos 2023
OSB Başkanı Cengiz Şimşek: “Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz”Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 30 Ağustos’un Türk milleti i..
Ekonomi

Alpaslan Özgüçlü 40 Yaş Altı 40 Ceo Araştırması’nda 3. Sırada

24 Ağustos 2023
İş dünyasının genç liderleri, başarı öyküleri yazmaya devam ediyor. Bu yıl Ekonomist Dergisi tarafından sekizincisi gerçekleştirilen '40 Yaş Altı 40 CEO’ Araştırmasının sonuçlarına göre; Oba Makarna Grup Şirketleri CEO’su Alpaslan Özgüçlü..
Ekonomi

ÜNVERDİ:“Dönüşümün Temelinde Yalın Üretim Var”

22 Ağustos 2023
Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde ‘’KOSGEB Yalın Dön..
Ekonomi

Şirketlerimizi Kurumsallaştırıp Halka Açalım ki Denetim Olsun

27 Temmuz 2023
BLOOMBERG HT CANLI YAYIN ASCE GYO KURUCUSU VE HAKİM ORTAĞI ABDULKADİR KONUKOĞLU: “ŞİRKETLERİMİZİ KURUMSALLAŞTIRIP HALKA AÇALIM Kİ DENETİM OLSUN VE ŞİRKETLERİMİZ UZUN YILLAR YAŞASIN” “ŞİRKETİN TÜM VARLIĞININ YÜZDE 3'Ü KADAR BİR BORCU VAR ..
Ekonomi

Irak Türkiye için En İyi Pazarlar Arasında Yer Alıyor

26 Temmuz 2023
2023’ün ilk yarısında Irak’a 5,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar 2023 yılının ilk yarısında Türkiye genelinden Irak’a toplam 5.6 milyar dolarlık ihr..
Ekonomi

Sanayicilerimizin Krediye Erişimi Bir An Önce Sağlanmalıdır

20 Temmuz 2023
GSO YÖNETİM KRULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ: -“KAYNAK İHTİYACI ARTAN VE KENDİ SERMAYESİYLE MÜCADELE VEREN SANAYİCİLERİMİZİN KREDİYE ERİŞİMİ BİR AN ÖNCE SAĞLANMALIDIR”-GSO’DA, “SEÇİM SONRASI TÜRKİYE EKONOMİSİNE BAKIŞ VE FİNANSMANA ERİŞİM..
Ekonomi

Mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştı

14 Haziran 2023
2023’ün ilk 5 ayında mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştıGüneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden 2022 yılında 41.150 bin ton me..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...