çocuklar etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Medical Point’te Diyabetli Çocuklar Unutulmadı

21 Kasım 2023
Medical Point Gaziantep Hastanesi, Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çocuklara diyabet hastalığı ile ilgili bilgi..
Sağlık

Çocuklarda Taş Hastalıkları Önemli!

8 Temmuz 2023
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Op. Dr. Akın Karagözoğlu çocuklarda üriner sistem taş hastalığının ülkemizde sık görülen ve gittikçe sıklaşan bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. Böbrekler, üreterler (böbrek i..
Sağlık

Çocuklarda Akut Apandisite Dikkat

8 Nisan 2023
Çocukluk çağında en sık acil cerrahi girişim gerektiren hastalık akut apandisittir. Pek çok kişi akut apandisiti yalnızca yetişkinlerde görülen bir hastalık olarak zanneder ancak hastalık her yaş grubundaki çocukta görülebilen bir durumdur...
Yerel Yönetimler

30 Ağustos Alleben’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos 2022
Şehitkamil Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Şenlik Yarışmaları düzenlendi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şenliğe katılan 493 sporcunun ve ailelerinin z..
Yerel Yönetimler

Büyükşehir’in Ev Sahipliğinde Nasa Sergisi Açıldı

23 Nisan 2022
BAŞKAN ŞAHİN SERGİYİ ÇOCUKLARLA BERABER GEZDİ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi dünyanın en büyük gezici uzay sergisi olan Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Uzay Sergisi ..
Sağlık

Çocuklarda bronşiolite dikkat

26 Ekim 2021
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zerrin Tekinkuş, kış aylarında özellikle pandemide, çocukları bronşiolitten korumanın her zamankinden daha önemli olduğuna dikkat çekti.Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağl..
Gündem

Çocuklar için yaz tatili uyarısı

21 Temmuz 2021
Çocuklar için yaz tatili uyarısıPandemi döneminin de getirdiği zorluklarla eğitim dönemini geride bırakan öğrenciler için yaz tatili başladı. Uzmanlar, yaz tatilinde eğlenceli aktiviteler ve ek ders takviyelerinin dengede tutulması gere..
Gündem

Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlike

6 Temmuz 2021
Çocukları tatilde bekleyen 5 tehlikeGüneş, kum, deniz ve temiz hava… Pandemi sürecinde neredeyse tüm yılı evde geçirmek zorunda kalan çocuklar artık gönüllerince denizde, kumsalda ve parkta oynamanın keyfini yaşıyorlar. Ancak tatil yapa..
Sağlık

Pandemi çocuklarda takıntıları artırdı!

29 Haziran 2021
Pandemi çocuklarda takıntıları artırdı!Halk arasında ‘takıntı’ olarak adlandırılan Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), çocukluk çağından itibaren her yaşta görülebilen önemli bir psikiyatrik hastalık. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastane..
Gündem

Sosyal çevreden uzak kalan çocuklar için 5 önemli öneri!

26 Mayıs 2021
Sosyal çevreden uzak kalan çocuklar için 5 önemli öneri!Covid-19 pandemi süreciyle birlikte tüm çocukların tek yaşam alanı neredeyse ev olmuş durumda. Çocuklar son bir yıldır arkadaşlarıyla yan yana gelemiyor, birbirleriyle temas edemiy..
Sağlık

Şeker alışkanlığı çocuklarda dikkat eksikliği yaratıyor

17 Mayıs 2021
Şeker alışkanlığı çocuklarda dikkat eksikliği yaratıyor  “Ramazan bayramı ile beraber bol miktarda  şeker, çikolata, tatlı   tüketiminin..
Sağlık

Diyabetin çocuklar üzerindeki etkileri

7 Mayıs 2021
Diyabetin çocuklar üzerindeki etkileri Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Doğan çağın hastalığı olan diyabetin çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çe..
Sağlık

En çok 11-13 yaşlarında pik yapıyor!

3 Mayıs 2021
En çok 11-13 yaşlarında pik yapıyor!Bahar ayları geldi. Çiçekler açmaya, polenler uçuşmaya başladı. Bu aylarda güneşin daha parlak olması ve çiçek kokularının artması içimizi ısıtıyor, yaşama sevincimiz artıyor. Ancak bu ayların gelmesi..
Sağlık

Pandemi döneminde çocukların ruh sağlığına dikkat

3 Mayıs 2021
SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Gökalp Özcan, pandemi döneminde çocuğun soru sorabileceği ve güvenle cevap alabileceği bir ortam oluştu..
Gündem

PTT’den çocuklar için özel gün zarfı

23 Nisan 2021
PTT AŞ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırladığı "Çocuk Oyunları" konulu özelgün zarfını tedavüle sundu. PTT’den çocuklar için özel gün zarfı ..
Sağlık

Çocuklarda kulak nezlesine dikkat

16 Nisan 2021
Çocuklarda kulak nezlesine dikkat SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Çelik, kulak zarı arkasında, yani orta kulak boşluğunda bilinen anla..
Sağlık

Çocuklar neden çok soru sorar ?

16 Nisan 2021
Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi, “Çocuklar konuşmaya başladıktan sonra sürekli olarak sorular sormaya başlarlar” dedi. Çocuklar neden çok soru sorar ? Çocukların c..
Sağlık

Çocukları bekleyen yeni tehlike

14 Nisan 2021
Çocukları bekleyen yeni tehlike Uzak Doğu ülkelerinde özellikle Japonya’da giderek artan “Hikikomori” hastalığı, çağın hastalığı olarak nitelendiriliyor.  ..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...