Beslenme etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Ramazan Bayramı’nda Beslenme Önerileri

9 Nisan 2024
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Ece Erözgür, Ramazan ayı sonrası yeterli ve dengeli beslenmenin önem taşıdığını söyledi.Arş. Gör. Erözgür, “Beslenme düzenimizin eski haline dönm..
Sağlık

Kış Gelince Acil Servis Doldu

30 Ocak 2024
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, üst solunum yolu şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlendiğine dikkat çekerek, hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri..
Sağlık

Bayramda tadınız kaçmasın

19 Nisan 2023
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Uzman Diyetisyeni Gülen Mavi Canlı, Ramazan ayı süresince yavaşlayan metabolizmanın bayramda alınacak kalorisi yüksek besin ve şekerlemelerle riske girebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Gaziantep Özel ANK..
Sağlık

Gebelikte beslenme uyarısı

7 Ocak 2023
Gebelik dikkat ve önem arz eden bir süreçtir. Hamileyken kadınlar kendileri ve bebeklerinin sağlığı için yeme içmelerine her zamankinden daha fazla özen gösterirler. Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yılmaz G..
Sağlık

Yılbaşında beslenme uyarısı

29 Aralık 2021
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Fakılı, "Yılbaşı sofralarında çeşit bol olduğundan yemekleri tadımlık yemek gerekir" dedi.Dr. Öğr. Üyesi Fakılı, yılbaşı gecesinin, yıl..
Sağlık

Beslenme alışkanlıklarımız değişti

24 Kasım 2021
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, beslenme alışkanlıklarında ileriye yönelik çok ciddi değişiklikler olacağını söyledi.Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından, “III. Diyetisyen Olarak Çalışmak”..
Sağlık

Yanlış beslenme akne ve sivilceye sebep oluyor !

29 Temmuz 2021
Yanlış beslenme akne ve sivilceye sebep oluyor !Medikal Estetik Hekimi Dr. Mesut Ayyıldız, yanlış beslenmelerin akne ve sivilceye sebep olduğunu söyledi.Mesut Ayyıldız konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:“Akne, cildin orta ..
Sağlık

Gıda takviyeleri  zararlı mı?

22 Temmuz 2021
Gıda takviyeleri  zararlı mı?Diyetisyen Hülya Çağatay, gıda takviyelerinin  besinlerin hap, tablet, kapsül ve sıvı formlarda olan şekli olduğunu söyledi.Diyetisyen Hülya Çağatay, gıda takviyelerinin normal beslenmeye ek olarak kulla..
Sağlık

Kurban bayramında sağlıklı beslenme önerileri

20 Temmuz 2021
Kurban bayramında sağlıklı beslenme önerileriKurban Bayramında şeker ve tatlıya ek olarak kırmızı etin de fazla tüketilmesiyle rutin yeme alışkanlığı terk edilebiliyor ve bunun sonucunda bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Oysa küçü..
Sağlık

Kurban Bayramında beslenme uyarısı

17 Temmuz 2021
Kurban Bayramında beslenme uyarısıSANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Ustaoğlu, Kurban Bayramı’nda tüketim sıklığı ve miktarı artan kırmızı etin, mide, kalp, sindirim siste..
Eğitim

SANKO Üniversitesi’nden YKS öncesi dengeli beslenme uyarısı

22 Haziran 2021
SANKO Üniversitesi’nden YKS öncesi dengeli beslenme uyarısıSANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, “Sınava bir iki gün kala bazı hatalı uygulamaları düzelterek sınav h..
Sağlık

Covid’den korunmak için renkli beslenin

6 Haziran 2021
Covid’den korunmak için renkli beslenin Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, pandemi sürecinde beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özger, Covid-19’dan korunmak..
Yerel Yönetimler

Bayram öncesi sağlıklı beslenme uyarısı

11 Mayıs 2021
Bayram öncesi sağlıklı beslenme uyarısıGaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşın beslenmesinde yaşanacak ani öğün artışlarının ciddi sağlık sorunlar..
Sağlık

‘Beslenme düzenimiz değişti’

10 Mayıs 2021
‘Beslenme düzenimiz değişti’SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak, oruç tutmanın ve salgın önlemleri kapsamında evde daha fazla zaman geçirmenin bireylerin beslenme ..
Yerel Yönetimler

Ramazan’da dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat!

3 Mayıs 2021
Medical Park Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Özlem Kılınç Güleçoğlu Ramazan’da beslenmenin önemine dikkat çekti. Ramazan’da dengeli ve sağlıklı beslenmeye dikkat! ..
Sağlık

Ramazanda kilo almadan beslenme tüyoları

30 Nisan 2021
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Tuğba Yaprak, beslenme modeli ve öğün saatlerinin değişmesi, hareketin azalması nedeniyle Ramazan ayında kilo almanın kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Ramazanda..
Sağlık

Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi

16 Nisan 2021
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisiRamazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından da faydaları var. Fakat bu faydayı görebilmek için süreci iyi yönetmek gerektiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, ..
Sağlık

Oruç tutarken 8 beslenme hatasına dikkat!

16 Nisan 2021
Oruç tutarken 8 beslenme hatasına dikkat! Covid-19 virüsünün hayatımıza girmesiyle birlikte güçlü bir bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Güçlü bağışıklığın 3 temel kuralı ise: ..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...