alerji etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Baharınız kabus olmasın

16 Nisan 2024
Doğa uyanırken polen başta olmak üzere birçok alerjenin oradan oraya savrulması, alerji sorunu yaşayan kişilerin şikayetlerinin alevlenmesine sebep oluyor. ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin ..
Sağlık

Gaziantep’te Antep Fıstığı Alerjisi Giderek Artmakta

21 Temmuz 2023
Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat besin alerjisinin genellikle çocukluk döneminde başladığını ancak erişkinlik döneminde de artan sıklıkla görüldüğünü belirtti. Besin alerjisi her yaştan..
Sağlık

Egzaması Olan Çocuklarda Besin Alerjisi Görülebilmektedir. 

14 Ekim 2022
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzm. Dr Elif Şenbaba, Atopik dermatitin (Egzama) (AD) bir çok faktöre (genetik, çevresel) bağlı olan kronik bir cilt hastalığı olduğuna vurgu yap..
Sağlık

Egzema Besin Alerjisi İle Bağlantılıdır

27 Haziran 2022
Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji hekimi Uzm. Dr Elif  Şenbaba, Atopik dermatitin (Egzama) (AD) bir çok faktöre (genetik, çevresel) bağlı olan kronik bir cilt hastalığı olduğuna vurgu yapara..
Sağlık

Alerjiye karşı 8 yaz kriteri

7 Ağustos 2021
Alerjiye karşı 8 yaz kriterBurun akıntısı ve burunda kaşıntı… Gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık… Sık hapşırmak ve öksürmek… Ciltte oluşan kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve döküntüler… Bu yakınmalar yaz mevsiminde çoğumuzun sorunu ola..
Sağlık

Her 100 bebekten 6’sında besin alerjisi var

29 Temmuz 2021
Her 100 bebekten 6’sında besin alerjisi varDeğişen yaşam koşulları, çevre kirliği ve genetik nedenler, çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığını son 10 yılda iki kat artırdı. Öyle ki besin alerjisi her 100 bebekten 6’sında görülen bir..
Sağlık

Kurban Bayramı sonrası et alerjisine dikkat !

26 Temmuz 2021
Etin bol tüketildiği Kurban Bayramı sonrası et alerjisine dikkat edilmeli. Kırmızı et alerjisi kendini hemen belli edebileceği gibi 3 veya 6 saat sonra da etkisini gösterebilir. Peki, kırm..
Sağlık

Kırmızı et alerjisi belirtileri, teşhisi ve tedavisi

16 Temmuz 2021
Kırmızı et alerjisi belirtileri, teşhisi ve tedavisiKırmızı ete alerjiniz varsa kurban bayramınız zehir olmasın. Kurban bayramında kırmızı et alerjisinin belirtilerine dikkat edin. Alerji belirtileri et tüketiminden hemen sonra olabildi..
Sağlık

Alerjilerin tedavisinde aşılar kullanılır mı?

25 Haziran 2021
Alerjilerin tedavisinde aşılar kullanılır mı? Astım ve alerjik hastalıklar çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Her geçen gün bu durumlardan etkilenen kişi sayısında artış yaşanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastane..
Sağlık

Gözde alerji mevsimi başladı, kaşımayın

23 Haziran 2021
Gözde alerji mevsimi başladı, kaşımayınTürk Oftalmoloji Derneği, mevsimsel göz alerjilerinin artış yaşandığı bu dönemde özellikle pandemi şartları sebebiyle gözlerin kaşınması şikayeti ve halk arasında ‘kırmızı göz’ adıyla bilinen göz a..
Sağlık

Güneş alerjisine dikkat

2 Haziran 2021
Güneş alerjisine dikkat Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjileri de kendini göstermeye başladı. Vücudun güneş ışınlarına karşı aşırı hassasiyet göstermesi sonucu oluşan güneş alerjiyle i..
Sağlık

Alerjik hastalıklara dikkat !

21 Mayıs 2021
Alerjik hastalıklara dikkat ! Yapılan çalışmaların 2050 yılında her iki kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağını gösteriyor. Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıço..
Sağlık

En çok 11-13 yaşlarında pik yapıyor!

3 Mayıs 2021
En çok 11-13 yaşlarında pik yapıyor!Bahar ayları geldi. Çiçekler açmaya, polenler uçuşmaya başladı. Bu aylarda güneşin daha parlak olması ve çiçek kokularının artması içimizi ısıtıyor, yaşama sevincimiz artıyor. Ancak bu ayların gelmesi..
Sağlık

Alerji belirtileri COVID-19 ile karışabilir

8 Nisan 2021
Alerji belirtileri COVID-19 ile karışabilir Bahar aylarının gelmesiyle birlikte alerjiler de artmaya başladı. Alerji ve COVID-19 semptomlarının birbirine benzerlik gösterebildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs..
Sağlık

Beslenmenin alerji üzerine çarpıcı etkisi

29 Mart 2021
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim, alerjik hastalıkların sıklığının son yıllarda giderek arttığına dikkat çekti. Beslenmenin alerji üzerine çarpıcı etkisi ..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...