• Anasayfa /
  • /
  • Engelli Bireyler İçin Temsili Askerlik Hizmeti Töreni düzenlendi.

Engelli Bireyler İçin Temsili Askerlik Hizmeti Töreni düzenlendi.

16 Mayıs 2023 16:05 Gündem

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığınca engelli vatandaşlarımız için askerlik görevini yerine getirememeleri nedeniyle motivasyon amaçlı Temsili Askerlik Hizmeti ve Terhis Belgesi Dağıtım Töreni düzenlendi.

Tören Vali Davut Gül, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Engelli vatandaşlarımız, aileleri ve çok sayıda vatandaşımızın katılımı ile gerçekleştirildi.
Törende konuşan Vali Gül; “Öncelikle bu organizasyonu düzenledikleri için başta 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ekibine teşekkür ediyorum. Vatan savunması kutsaldır. Vatan savunmasına kimi bedenen, kimi kalben, kimi de dua ile katkı sunar. İnanıyorum ki her bir gencimiz kalpten dua ederek buna katkı sunuyor. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve temel becerileri kazanabilmesi için hem devlet hem aile olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün bu fotoğraflarla yaptığınız bir günlük temsili askerlik hayatınızın önemli bir parçası olacaktır. Sağlık içerisinde bir ömür diliyorum.” sözlerini kaydetti.
5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma konuşmasında; “Bugün sizlerle bu güzel anları paylaşma imkânı bulduk. İçtiğiniz antla beraber Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılarak asker olmak için hiçbir engel tanımadığınızı ispatladınız. Kıymetli anne babalar! Yemin eden Mehmetçiklerinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Ruhen, fikren güçlü bir Mehmetçik olan kardeşlerimizin gerektiğinde vatan savunmasında seve seve görev alacaklarından hiçi kuşkumuz bulunmamaktadır. Kahraman Mehmetçikler! Asla unutmayınız ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü Atatürk’ ün düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, birlik beraberlik ruhundan ve yüce Türk Milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır. Bu tören vesilesiyle kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, başta ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle hepinize yaşamınız boyunca üstün başarılar diliyor ve gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.
Tören fotoğraf çekimlerinin ardından Engelli Mehmetçiklerimize Vali Davut Gül ve 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma tarafından Terhis Belgesi verilmesiyle son buldu.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...