• Anasayfa /
  • /
  • Emekliler sağlık yardım sandığından faydalanmak istiyorlar

Emekliler sağlık yardım sandığından faydalanmak istiyorlar

Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emeklilerin Sağlık Yardım Sandığından faydalanmak istediklerini belirtti.
Emekliler sağlık yardım sandığından faydalanmak istiyorlar
24 Kasım 2020 17:33

Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, yaptığı açıklamada, emeklilerin Sağlık Yardım Sandığından faydalanması gerektiğini ifade ederken, bu konuda gerekli girişimleri yaptıklarını, en kısa zamanda netice almayı umduklarının altını çizdi.

 

Kılınç, dernek çalışmalarının devam ettiğini kaydederken, “Derneğimiz kısa bir süre önce kurulmasına karşın faaliyetlere hemen başladık. Ancak dünyayı da etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle hem çalışmalarımıza hem de faaliyetlerimize kısa süreliğine ara vermek zorunda kaldık. 1 Haziran normalleşme süreciyle birlikte ise yeniden çalışmalarımıza start verdik. Şu anda kaldığımız yerden devam ediyoruz. Postane emeklilerine birlik beraberlik ve dayanışma çağrısında bulunuyoruz ve tüm emeklilerimizi derneğimize bekliyoruz. Bu dernek artık kendilerinin evidir. İstedikleri zaman gelip, çayımızı ve kahvemizi içebilirler” ifadelerini kullandı.

 

Emeklilerin çok zor günler geçirdiğini kaydeden Başkan Kılınç, emekli maaşlarının geçinmeye yetmediğini söyledi. “Postane çalışanları emekli olduğunda maaşları yarı yarıya hatta daha aşağıya düşmektedir. Dolayısıyla bu aldıkları maaş kendilerini geçindirmeye yetmemektedir. Çünkü Gaziantep’in Suriyelilerle beraber 3 milyona yakın bir nüfusu var. Kenar semtlerde bile ev kiraları 1000 liranın altında değil. Elektrik, su, doğalgaz ve diğer giderler 600 liranın üzerine çıkıyor. Dolayısıyla zaten alınan maaşların üçte ikisi evin zorunlu giderlerine gidiyor. Bu paranın içerisinde yeme, içme, gıda maddeleri yoktur. O yüzden emeklilerimizin birçoğu geçinebilmek için ikinci bir işte çalışma zorunda” şeklinde konuştu.

 

Postane emeklilerinin Sağlık Yardımlaşma Sandığından faydalanamamalarına sitem eden Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti:

Sağlık Yardımlaşma Sandığı, sağlık yönünden personele maddi olarak destek olması amacıyla kuruldu. Bu sandıktan fiili olarak çalıştığı süre boyunca faydalanabilirken, emekli olduktan sonra faydalanamıyorsun. Bu da bizleri derinden üzmektedir. Çünkü bu sandık bize emekli olduktan sonra lazım.  Filli olarak çalıştığımız sürede deyim yerindeyse taşı sıksak suyunu çıkardık, ama şimdi eski sağlığımız kalmadı. Hiç olmazsa bu sandıktan tekrardan yararlanabilirsek, daha rahat şekilde hastanelere gidip her konuda tedavi olabiliriz. Gerekirse emeklilerimizden eskisi gibi aidat alınsın, yeter ki faydalanalım. Bu konuda gerekli girişimleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

 

Vatandaşlarımızı sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyarmak istiyorum. Kentimizde günlük vaka sayılarının 2 bin civarında olduğunu üzüntüyle karşılıyorum. Bu illetten kurtulmak için Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve diğer kurumların aldığı kararlara ve tedbirlere harfiyen uyulmasını istiyoruz.

Bir Yorum Bırakın

Benzer Haberler

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...