Gaziantep’te tablet dağıtımı tartışması

Gaziantep’te tablet dağıtımı tartışması
28 Şubat 2021 10:55 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te tablet dağıtımı tartışması

CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, “Aylardır Gaziantep’te tablet dağıtımı törenleri düzenleniyor. Okullar açıldı, kapandı ancak söz verilen rakamı hâlâ dağıtamadılar” dedi ve tablet tartışması yaşandı.

CHP Şahinbey Belediyesi Meclis üyesi söz verilen tabletlerin dağıtılmadığını savundu, Vali Gül kampanyayı çarpıtmak bu şehre kötülüktür dedi.

CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “söz verilen değil de 35 bin 989 adet tablet ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı” dedi. Vali Davut Gül,” Kampanya süreci tüm şeffaflığıyla devam ederken bunu çarpıtmak en hafif tabiriyle bu şehre, bu şehrin emeğine kötülüktür” dedi.

CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, “Aylardır Gaziantep’te tablet dağıtımı törenleri düzenleniyor. Okullar açıldı, kapandı ancak söz verdikleri rakamı hâlâ dağıtamadılar” dedi. Kalkan CİMER’e kampanyanın detaylarını sorduğunu ve kendisine verilen cevap ta,  35 bin 989 adet olduğunu belirterek, “28 Aralık 2020’de Gaziantep’te 60 bin ücretsiz tabletin öğrencilere dağıtımı töreni de yapıldı. Konuyla ilgili Cimer üzerinden başvuruda bulunmuştum ve gerçek rakamlar ortaya çıktı. Gaziantep’te başvuru tarihim 28 Ocak itibariyle dağıtılan tablet sayısı 35 bin 989’dur” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Salgın sebebiyle dünya genelinde oluşan yoğun tablet talebi ve uluslararası lojistik sıkıntısından dolayı tedarik kısmen gecikmiştir. 65.500 Tablet 5-6-7-9-10-11. sınıf öğrencilerinden şartları tutanlara dağıtılmıştır. Dövizin düşmesiyle 80 Bin tablet parasıyla 84384 tablet alınmış, MEB tarafından 8585 tablet tahsis edilmiş ve toplam 92.969 tablet dağıtılacaktır. Özetle; Tablet parası yatırıldı. Alım DMO üzerinden yapıldı. Tedarik süreci devam ediyor.Her tespitte yeni tablet talepleri gelebilir. Kampanya süreci tüm şeffaflığıyla devam ederken bunu çarpıtmak en hafif tabiriyle bu şehre, bu şehrin emeğine kötülüktür” dedi.

Tartışması yaşanan tablet dağıtımının devam etmesi bekleniyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...