Ceza yazmasın diye polise rüşvet teklif etti

Ceza yazmasın diye polise rüşvet teklif etti
22 Ocak 2021 09:40 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te cezadan kurtulmak isteyen bir sürücü polise rüşvet teklif etti. Rüşvetçi sürücü yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il ve ilçe genelindeki trafik denetimleri sürüyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de mevzuata aykırı şekilde ışık donanımı ve çakar kullanan araçlara geçit vermiyor. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Nurdağı İstasyon Amirliği ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında da akıllara durgunluk veren bir olay daha yaşandı. Aykırı ışık donanımı kullanarak trafiği tehlikeye düşüren ve cezai işlem uygulanmak istenilen bir sürücü, polise rüşvet teklif etti. Sorumsuz sürücü hem yakalanarak hakkında adli işlem başlatıldı, hem de gerekli cezai işlem uygulandı. Trafik ekipleri ayrıca çakar kullanan 2 araca daha ceza kesti.

Kırmızı ve mavi ışıkların yanıp söndüğü çakar lamba, araçların tavanına veya ön kısmına takılan cihazlardır. Siren, elektrikle çalışır ve yüksek ses çıkaran aygıtlardır.

Karayolları Trafiğin 2918 sayılı kanununun 26.maddesi ve Trafik yönetmeliğinin 60. maddesinde ilgili yasalar belirlenmiş olup buna göre trafik ekiplerince usulsüz kullananlara ceza kesilir. Trafik ekipleri trafikte usulsüz çakar lamba kullananları tespit ederek ceza işlemi uygulayabilir.

Çakar lamba takma cezası alan sürücüler e-devlet üzerinden kullanıcı şifreleri ile giriş yaparak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Giriş yapıldıktan sonra sistem üzerinde bulunan e-hizmetler bölümünden EGM menüsüne girerek ’Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama’ bağlantısına tıklayarak trafik ceza sorgulaması yapılabilir. Bu yöntemin yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden de trafik ceza sorgulama yapılabilir. Bunun için gib.gov.tr internet sitesine girerek ’Borç Sorgulama ve Ödeme’ bağlantısı üzerinden ‘Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme’ bağlantısına tıklayarak çakar lamba ve siren takma cezası sorgulaması yapılabilir.

Çakar lamba gibi ışıklı veya siren gibi sesli cihazların otomobillere usulsüzce takılması ve kullanımı cezası 2020 yeni trafik zamları ile beraber yeniden belirlendi. Buna göre sesli veya ışıklı cihazların araçlara takılıp trafiğe çıkmak durumunda araç sürücülerine uygulanacak ceza tutarı 2.456 TL. İlk 15 gün içerisinde ödemelere %25 indirim uygulanır.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...