• Anasayfa /
  • /
  • Çayeli Bakır’dan “Meme ve Rahim Ağzı Kanseri” Farkındalığı

Çayeli Bakır’dan “Meme ve Rahim Ağzı Kanseri” Farkındalığı

16 Ekim 2023 15:29 Sağlık

Yeraltı maden işletmelerinden, Türkiye’nin bakır madeni üretiminin yaklaşık üçte birini karşılayan sektöründe lider Çayeli Bakır İşletmeleri, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi düzenledi.
Kurulduğu günden bugüne çalışmalarını sosyal sorumluluk bilinciyle yürüten Çayeli Bakır İşletmeleri, Hakkari’de madencilik faaliyetlerine devam eden Ölmez Madencilik ve Meskan Proje sponsorluğunda Meme ve Rahim Ağzı Kanseri farkındalık ayında Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.
Kadınlardan eğitime büyük ilgi
Meme ve Rahim Ağzı Kanseri farkındalık ayında dikkatleri Meme ve Rahim Ağzı Kanseri’ne çekmek ve katılımcıların bilgi ve beceri kazanmaları amacıyla Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim, kursiyer kadınlar, kamuda çalışan kadınlar ve yöre halkından kadınların katılımı ile gerçekleştirildi.
Hakkari Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda konunun uzmanları tarafından halkı bilinçlendirme amaçlı gerçekleştirilen eğitimde, rahim ağzı kanseri belirti ve bulguları, rahim ağzı kanseri nedenleri ve risk faktörleri, rahim ağzı kanseri’ne karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar, rahim ağzı kanseri aşısı hakkında bilgiler verildi.
Meme kanserinin de konuşulduğu eğitimde, meme kanseri belirti ve bulguları, meme kanseri risk faktörleri, meme kanserinde hastalığın seyrini etkileyen faktörler, meme kanserine karşı yapılan tıbbi muayene ve taramalar ve kendi kendine meme muayenesi gibi konu konulara dikkat çekildi.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...