Bağımlılıkla topyekün mücadelede 2. aşama

Bağımlılıkla topyekün mücadelede 2. aşama
21 Aralık 2021 08:45 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu tarafından geçtiğimiz haftalarda akademik ve idari personelle başlatmış olduğu bağımlılıkla topyekûn mücadele seferberliğine öğrencilerle beraber devam ediyor. GAÜN Öğretim Görevlisi Zeki Sunar’ın öncülüğünde meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin desteği ile Narko Gençlik Modülü, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele Konferansı düzenlendi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği; iki gün dört oturum şeklinde gerçekleşen etkinliğe Meslek Yüksekokulundan yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Uzman Narkorehber görevlileri tarafından uyuşturucu maddenin insan hayatında yaptığı ağır tahribattan bahsedilerek, kendi iş deneyimlerinde yaşadıklarından bazı örnekler sunuldu. Söz konusu maddelerin zarar boyutlarını, toplumda var olan bazı doğru bilinen yanlışları ve bazı yanlış algıların insanların hayatlarını nasıl mahvettiğinden bahsedildi. Aynı zamanda polis-vatandaş işbirliği çerçevesinde hazırlanmış olan vatandaşların uyuşturucu ile mücadele kapsamında polislere destek olacağı cep telefonu uygulaması olan “UYUMA” programı hakkında bilgi verildi.

Uyuşturucudan uzak durulması gerektiğine vurgu yapılan konferansta; kendimizi ve çevremizdekileri nasıl koruyabileceğimiz konusunda bilgi verildi. Etkinliğin sonunda öğrencilerin merak ettikleri konularda sorularını yanıtlayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkorehber görevlileri, böyle bir etkinlik düzenlendiği ve gençlerin bilinçlenmesinde katkı sağlandığı için büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Oğuzeli MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Orhan Ecemiş ve Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Görevlisi Zeki Sunar da katılımcılara bu tür etkinliklerde yer aldıkları, böyle önemli bir konuda kendilerinin ve yüksekokul öğrencilerinin bilinçlenmesine katkı sağladıkları için teşekkür ettiler.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...