Gaziantep Adliyesi bahçesindeki kedilerin umudu oldu
Adliye bahçesinde yaşayan kediler, her gün işe gidip gelirken kendilerini besleyen Muazzez Kalemcioğlu’nun yolunu gözlüyor.
Gaziantep adliyesinde zabıt katibi olarak çalışan Muazzez Kalemcioğlu koronavirüs salgını sürecinde restoranların kapalı olması ve soğuk kış günleri nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kedilerin barınma ve beslenmeleri için mücadele ediyor.
Kalemcioğlu her ay kendi bütçesinden ve arkadaşlarının desteğiyle oluşturduğu mama kumbarasında biriken paralarla 4-5 torba mama alarak sokak kedilerini besliyor. Sabah saatlerinde sokak hayvanları için hazırladığı mamaları arabasında getiren Kalemciğlu’nu arabadan indiğinde adliye bahçesinde bekleyen kediler karşılıyor. Yanında getirdiği mamalarla yaklaşık 30’a yakın kediyle ilgilenerek besleyen Kalemciğlu, daha sonra mesaisine başlıyor. Mesai çıkışında Adliye ve cezaevi bahçesinde Kalemcioğlu’nun etrafından ayrılmayan kediler ona arabaya kadar eşlik ediyor. Kalemcioğlu ayrıca evine giderken besleme noktaları oluşturarak çevredeki sokak köpeklerinin de beslenmesini sağlıyor. Kalemcioğlu, “Bu pandemi sürecinde hayvanlar zor durumda. Restoranlar kapalı olduğu için daha çok mamaya ve suya ihtiyaçları oluyor. Özellikle kış günlerinde kar yağdığında bir kedi 6 saat, köpek ise 12 saat aç kaldığında maalesef ölüyorlar, kışın sokak hayvanlarının mama tüketimi iki kat artmakta ve daha çok desteğe ihtiyacımız olmakta, herkesi bu konuda elinden geldiğince destek vermeye davet ediyorum” dedi. Kış mevsiminin sokak hayvanları için daha zorlu şartlarda geçtiğini hatırlatan Kalemcioğlu, “gönüllü arkadaşlarımızla yağmurdan etkilenmesinler diye kuru ve kapalı alan oluşturarak sularını, mamalarını eksik etmemeye çalışıyoruz. İş yerimden ve arkadaş çevremden destek olan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum. İnsanlar, kapılarının önüne bir kap su bir kap mama bıraksalar seviniriz. Onların da yaşamaya hakkı var, aç kalmalarına gönlüm razı olmuyor, severek hergün üşenmeden onları besliyorum” ifadelerini kullandı. Kalemcioğlu ayrıca kendisine destek olan birkaç arkadaşıyla mama yanında yaralı, hasta hayvanların ilaçlarını, aşılarını ve veteriner masraflarını da karşıladığını anlattı.