Gaziantep’te, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bütün okullardaki öğretmenler ile proje okullarındaki öğrencilere TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, bir yıllık abonelik ile ücretsiz temin edilecek.
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi işbirliğinde imzalanan protokol ile 30 bin öğretmen ve proje okullarında eğitim gören 10 bin öğrencinin bir yıllık dergi aboneliği Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanacak.
Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, TÜBİTAK kitap ve dergilerinin önemine değinerek, protokol kapsamındaki dergi abonelikleri ile Gaziantep’in, TÜBİTAK’ın tüm Türkiye’deki aboneliklerinin tamamından daha fazla aboneliğe sahip olacağının altını çizdi.
Vali Gül, “Şahinbey Belediyesi birçok önemli işe imza atıyor ama bu protokol hepsinden değerli. Öğretmeni besleyemez, yetiştiremezsek öğrenciye çok faydamız olmaz. O açıdan TÜBİTAK kitapları ve dergileri çok önemli. Öğretmenlerimize sağlanan bu abonelik, o anlamda bir eksikliği ortadan kaldırmış olacak. Yine proje okullarında da başlangıç olarak 10 bin öğrenciye verilmesi çok önemli. 30 bin öğretmen ve 10 öğrenci olmak üzere toplamda 40 bin abonelik yapılıyor. TÜBİTAK’ın tüm Türkiye’deki abonelik sayılarına baktığımızda Gaziantep olarak Şahinbey Belediyesinin destekleri ile Türkiye’deki bütün aboneliklerden daha fazla abonelik yapılmış oluyor. O açıdan teşekkür ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bununla birlikte hem deneyap atölyelerimizin altyapısı daha da olgunlaşmış, hem de eğitimdeki atılımımız taçlanmış olacak” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep’in eğitimde önemli mesafeler katettiğini belirterek, bütün öğretmenlere ve proje okullarında eğitim gören 10 bin öğrenciye TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi aboneliğinin yapılmasına vesile olan ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’in bilim şehri olma yolunda önemli adımlar atıldığını dile getirerek “Deneyap atölyelerimiz faaliyete başladı. TÜBİTAK başkanımız ile Gaziantep’e gençlik ve bilim kampı kurma konusunda çalışıyoruz. Yine TÜBİTAK kitap ve dergilerinin satışının yapıldığı yayınevini Mecidiye Han’da açtık. TÜBİTAK, her ay çok faydalı bir çalışma olan bilim ve teknik dergisi çıkarıyor. Bu dergiyi hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize ulaştırmak için İlimizdeki 30 bin öğretmen ve 10 bin proje okullarımızda okuyan öğrencilerimize verilmek üzere 40 bin tane aboneliği bir yıl karşılamış olacağız. Bununla, Gaziantep, bilime, sanata daha çok yönelmiş olacak.” diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında özellikle bilim ve teknoloji alanında, eğitimin altyapısını güçlendirecek protokolün imzaları atıldı.
Proje ile öğretmen ve öğrencilerin bilim ve popüler bilimin ışığında aydınlanması, popüler bilimin gelişmesi, öneminin arttırılması ve öğrencilere aktarılarak Milli Teknoloji Hamlesi’nin altyapısının sağlam temeller üzerin kurulması hedefleniyor.