Gaziantep’te mutasyonlu virüs endişesi

Gaziantep’te mutasyonlu virüs endişesi
30 Ocak 2021 09:25 Kaynak : HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de mutasyonlu virüs olduğunu açıkladığı 17 il arasında Gaziantep’in de olduğu belirtildi.

Korona virüs vaka sayısında büyük düşüş olan Gaziantep’te, vakaların yeniden artmaya başladığı açıklandı. Sayının yeniden artmaya başlamasında mutasyonlu virüsün etkili olduğu kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı mutasyonlu 17 il arasında Gaziantep’in de olduğu bildirildi. Aylarca korona virüs vaka sayısında ilk sıralarda yer alan Gaziantep’te 2021 yılı itibariyle büyük düşüşler gözlenmişti. Ancak Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden “İlimizde yaklaşık iki aydır düşüş eğiliminde olan vaka sayıları maalesef tekrar yükselişe geçti. Şehrimizi ve kendimizi virüsten korumak için rehavetten kurtulup pandemi kurallarına azami dikkat etmemiz gerekiyor. Lütfen 75 yaş üzeri hemşehrilerimiz aşılarını vurdursunlar” açıklaması yaptı.

Bakan Koca’nın da “Mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü. Virüsün mutasyona uğramış olması şimdilik aşı çalışmalarını etkilememektedir. Ancak yeni mutasyonlar aşı çalışmalarını da zorlayabilir. En büyük silahımız halen maske ve mesafe kuralına uymak. Vaka sayılarını kontrol etmek elimizde. Kontrol elimizdeyken kıymetini bilerek temkinli hareket etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız” açıklamaları yapılmıştı.

Gaziantep’te vaka sayısında yaşanılan düşüşle birlikte rehavet havası olduğu belirtilmişti. Sokaklar yeniden eski yoğunluğuna dönmüş, toplu taşıma araçlar dolup taşmaya başlamıştı.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...