13 şehidin kimlikleri belli oldu: 2 şehit Gaziantepli

13 şehidin kimlikleri belli oldu: 2 şehit Gaziantepli
14 Şubat 2021 16:41 Kaynak : HABER MERKEZİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Gara Harekatı’nda bir mağarada başlarından vurularak şehit edilen 13kişiden ikisinin Gaziantepli olduğu öğrenildi.

Şehitlerin kimlikleri tespit edilirken, Gaziantepli Müslüm Altındaş ve Adil Kabaklı’nın da 13 şehit arasında yer aldığı öğrenildi.  Şetihlerin 2015 yılında birliklerine katılmak için yola çıktıklarında PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildi.  Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sevk ve idare edildiği sınır hattındaki Harekat Merkezi’ne gitti. Bakan Akar, harekat kapsamında bir mağarada PKK’lı teröristlerce 13 kişinin şehit edildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘’Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak. Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün…’’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu Millet ve Şehitlerimiz yüzümüze tükürsün…’’ ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hava Savunma Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Sedat Yabalak, Malatya nüfusuna kayıtlı Rize İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Çavuş Semih Özbey, Osmaniye nüfusuna kayıtlı tankçı Er Adil Kabaklı, Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Vedat Kaya, Siirt nüfusuna kayıtlı Bingöl İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Er Süleyman Sungur,  Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hakkari İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkan Topçu Er Müslüm Altıntaş, Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Aydın Köse ve Samsun nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Muhammet Salih Kanca oldukları anlaşılmıştır.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...