KODMATİK

Son zamanlarda fazlaca artan Facebook profil (ç)alınmaları çok can sıkıcı bir hâl aldı. Teknoloji ve Sanal zeka sistemleri bu kadar fazlaca ilerlemişken, nasıl oluyor da, profilleriniz (ç)alınabiliyor?

Uygulama ve oyunlara dikkat!

Tüm facebook kullanıcıları gibi bizler de, en az birkaç oyun oynuyor veya birkaç uygulamaya profilimize, eposta adresimize ve arkadaş listelerimize erişim izni veriyoruz.

Facebook üzerinde uygulamaların bir çoğu facebook’tan bağımsız kişiler tarafından oluşturuluyor ve bu uygulamalar programlanırken, uygulamayı kullanan kişilerin bilgilerini yasal olarak talep edebiliyor.

Hatırlayın; Oyuna veya uygulamalara girerken “Filanca uygulama sizden profilinize erişmek için izin istiyor” uygulamalarını.. Uygulamayı veya oyunu kullanabilmek için izin veriyorsunuz ve programlama, uygulama sahibi veya sahipleri bilgilerinizi depolayabiliyor. Kötü niyetli uygulama veya oyun sahipleri sizden izin aracılığıyla aldığı bilgilerinizi birkaç varyasyon uygulamasıyla kombine ederek, profillerinize çok rahat şekilde erişip, profillerinizi kendi hesaplarıymış gibi yönetebiliyor ve dilediği gibi kullanıp sizi kendi profilinize girmekten alı koyuyor.

Komik olanı iş de facebook hesap ayarları kısmından eposta adresini ve telefon bilgilerini çok rahat değiştirip, sizden kurtulabiliyor, Ne enteresan! Profilimi Nasıl Güvene Alabilirim? Herşeyi düşünen facebook tabiki de bu durumları en ince ayrıntısına kadar düşünmüş..

Aslında size kalan sadece güvenlik ayarlarını kurcalamak! Tabi bunu birçoğumuz bugüne kadar yapmamışızdır.

Şimdi gelin birlikte hesabımızı güvene alalım;

1) Facebook profilinize giriş yaparak, Üst sağ kısımdaki Aşağı duran OK işaretine tıklayalım.

2) Açılan Menüden “Ayarlar” Sekmesine tıklayalım.

3) Sol kısımdaki menülerden “Güvenlik” Butonuna tıklayalım.

4) Açılan Kontrol Alanında “Giriş Onayları” Başlığının sağ tarafından “düzenle” diyelim.

5) “Bilinmeyen tarayıcılardan hesabıma erişmek için güvenlik kodu istensin” kutucuğunu işaretli hale getirelim.

6) Uygulamayı onaylayarak, Telefonumuza gelen kısa mesaj kodu ile doğrulayalım.

7) Süper! Artık Sizin dışınızda, farklı tarayıcılarda, farklı lokasyonlarda, farklı cihazlarda giriş yapılmaya çalışıldığında telefonunuza bu girişin siz olup olmadığınızla ilgili “Güvenlik kodu” gelecektir, Eğer siz iseniz güvenlik kodunu girerek hesabınıza erişebileceksiniz, Eğer değilseniz maalesef giriş yapmaya çalışan kişi kapıda kalacaktır, Kafasına bir tencere sıcak su dökün!!

Bonus++ Kodmatik sayesinde bu uygulamayı kullanırken telefonunuz yanınızda olmayabilir. Facebook bunu da düşünmüş ve size hali hazırda kullanabileceğiniz 10 Izgada hazır güvenlik kodu inşa etmiştir. Telefonunuz olmasa bile bu hazır kodlarınızdan birini aklınızda tutmanız ve telefonunuz yanınızda değilken bu kodu kullanıp farklı yerlerden oturum açabilmenizde düşünülmüştür.

Güvenle Kalın….

 

 

Bu Yazıyı Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

“KİM Kİ BİN KERE  ‘KULHÜVALLAHÜ EHAD SÛRESİ’Nİ  OKURSA, KENDİ NEFSİNİ ALLAH’TAN SATIN ALMIŞ OLUR.”

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...