HKÜ’de “Anayurt Güvenliği” konferansı yapılacak
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 25 Mayıs 2021 tarihinde, “Uluslararası ‘Anayurt’ Güvenliği Konferansı: Yeni Eğilimler ve Zorluklar” temasıyla disiplinler üstü yapıda bir akademik faaliyete imza atacak.
HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Aslan koordinatörlüğünde organize edilen konferans, ‘Anayurt Güvenliği’ konusunun tüm unsur ve detaylarıyla tartışılmasını sağlayacak. Birçok ülkeden seçkin akademisyenlerin katılacağı ve anayurt güvenliğinin kavramsallaştırılmasına yönelik bulguların tartışılacağı uluslararası konferansta, dört önemli panel ve bildiri sunumları yer alacak.
ANAYURT GÜVENLİĞİ KAVRAMI HER YÖNLERİ İLE ELE ALINACAK
Anayurt güvenliğinin tüm yönleriyle masaya yatırılacağı konferansın ilk panelinde “Anayurt Güvenliği’nin Kavramsallaştırılması: Anlama ve Kavrama Yönelik Tartışmalar”, ikinci panelde “Anayurt Güvenliği’nde Strateji ve Teknoloji”, üçüncü panelde “Yumuşak Kaygı / Tehditlere Yönelik Anayurt Güvenliği”, son panelde ise “Türkiye’de Anayurt Güvenliği Anlayışı: Algılar ve Projeksiyonlar” başlıklı oturumlar yapılacak.
Ana fikri; askerî araçların öne çıktığı sert güç unsurları yanında, yumuşak ‘kaygı ve tehditlere’ yumuşak araçlarla karşılık verme gerekliliği üzerine inşa edilen konferansa fiziki olarak veya uzaktan erişim yoluyla katılım sağlanabilecek. Panelin sonunda alanında uzman seçkin akademisyenler; bildiri sunumlarına yorum yapabilecek, katkıda bulunabilecek veya eleştiri yöneltebilecek. Karşılıklı etkileşimin yüksek olması beklenen konferansın dili İngilizce ve Türkçe olup çeviri hizmeti de sunulacak.
BİLDİRİ İÇİN TARİHLER BELİRLENDİ!
‘Anayurt’ ve ‘Vatan’ güvenliğine, küresel ve Türk toplumunca kavramsal bir içerik üretmek ve karşılaştırmalı bir analiz süreciyle kavramı sorgulamak amacıyla gerçekleştirilecek olan konferansa bildiri göndermek isteyen araştırmacılar, konferans hakkında detaylı bilgilere www.anayurt.hku.edu.tr adresi üzerinden ulaşım sağlayabilecek.
Katılımın yoğun olması beklenen konferansta, araştırmacılar için bildiri tarihleri; Özet Gönderimi 31 Mart, Özet Kabul Bildirimi 7 Nisan, Tam Metin Gönderimi 22 Nisan, Bildiri Tam Metni Kabulü 1 Mayıs, Nihai Bildiri Gönderimi 20 Mayıs, konferans tarihi ise 25 Mayıs 2021 olarak belirlendi.