• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te yine intihar şoku! Genç kız çatıdan atladı

Gaziantep’te yine intihar şoku! Genç kız çatıdan atladı

Gaziantep’te yine intihar şoku! Genç kız çatıdan atladı
30 Mart 2021 18:13 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te yine intihar şoku! Genç kız çatıdan atladı

Gaziantep yine bir intihar vakasıyla sarsıldı. Henüz 16 yaşındaki genç kız çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Güneykent Mahallesinde meydana gelen olayda 16 yaşındaki R.S.K, çatı katından şüpheli şekilde aşağı düştü. Feci şekilde can veren genç kızın ölümü şok etkisi yarattı. R.S.K’nın annesi ile babasının ayrı yaşadığı, düşüp hayatını kaybettiği binada babasının oturduğu öne sürüldü. Genç kızın babasının yaşadığı binaya geldiği ve direk çatı katına çıktığı belirtildi. Genç kızın daha sonra aşağı düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayın kız intihar mı etti, yoksa kaza mı olduğu araştırılıyor. Genç kızın anne babasının ayrı olduğu için intihar etme ihtimali üzerinde duruluyor.

 

İNTİHARLAR NEDEN ARTIYOR?

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin TÜİK’in intihar vakaları ile ilgili yürüttüğü çalışmada, 16 bin 355 kişinin intihar ettiği kaydedildi. İntihar vakalarının en çok erkeklerde yaşandığı belirtilen araştırmada, intihar oranı en yüksek illerin Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ifade edildi.

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi, son yıllarda gündeme gelen intihar vakaları ile ilgili TÜİK’in 2015-2019 yılları arasındaki verilerini değerlendirdi. İntihar vakalarının cinsiyet, yaş ve kent bağlamlı boyutlarına, İntihar nedenleri ve araçlarına/biçimlerine dair TÜİK’in web sitesinde yayınlanan resmi verilerden derlenen çalışmada, intihar vakalarının en çok ve artan biçimde erkeklerde görüldüğü belirtildi.

Çalışmada, intihar vakalarının çocuk ve gençlerde daha fazla sayıda yaşandığını, nedeni bilinmeyen intihar biçimlerinin ilk sıraya yerleştiğini, düşüş eğiliminde olan intihar vakalarında 2018’den itibaren yeniden artış olduğu kaydedildi. Değerlendirmede “İntihar nedenleri içinde iş ve geçim nedeniyle intiharlarda kısmi artışların gündeme geldiğini göstermektedir” denildi.

 

 

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

“KİM Kİ BİN KERE  ‘KULHÜVALLAHÜ EHAD SÛRESİ’Nİ  OKURSA, KENDİ NEFSİNİ ALLAH’TAN SATIN ALMIŞ OLUR.”

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...