Gaziantep’te iftardan sonra aşı olabilirsiniz

Gaziantep’te iftardan sonra aşı olabilirsiniz
17 Nisan 2021 12:47 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te iftardan sonra aşı olabilirsiniz

Gaziantep’te aşı hizmeti veren hastaneler saat vatandaşların iftar sonrası 24.00’e kadar randevu alarak hastanede aşı olabileceği duyurusunda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son iki günde, açılan aşı kapasitesinin çok az bir bölümüne randevu alındı. Hastanelerimizde gece saat 24’e kadar aşı randevusu verilmektedir. Gündüz vakit bulamayanlar için iftardan sonra aşı olma imkanı var. En önemli silahımız aşı. Sıranız gelmişse vakit geçirmeden aşı olun” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep’te aşı hizmeti veren hastanelerde bu paylaşımın ardından vatandaşlara , “Aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı randevusunu alarak aşı olmaya davet ediyoruz.

Ramazan ayında İftardan sonra 24:00’a kadar hastanemizde aşılamalar devam etmektedir. Randevunuzu alirken BİONTECH veya SİNOVAC Aşı tercihini yaparak hastanemizde aşı olabilirsiniz.” duyurusunda bulundu.

AŞI  İÇİN NELER YAPILMALI?

Öncelikle aşı durumu kontrolü yapılmalı. Aşı durumu e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenilebiliyor. SMS yolu ile öğrenmek isteyenler 2023’e ASI yazıp boşluk bırakıp, Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp gönderebilir.

Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat şeçilerek randevu oluşturulabilir.

Randevu sonrası kısa mesaj ile bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarında da görünüyor.

Aşı olmak için seçilen randevu saatinde randevu alınan sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekiyor. AŞILA uygulamasından randevu sahibinin sorgulaması yapılıyor.  Yine uygulama üzerinden aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi sonrası aşı uygulanıyor.

Aşı iki doz halinde uygulanıyor. İkinci doz randevusu ilk doz uygulaması ardından sağlık personeli tarafından oluşturuluyor. İkinci doz randevu bilgileri yine kısa mesaj yolu ile iletiliyor. Ayrıca e-Nabız uygulamasından da randevu bilgileri görüntülenebiliyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

“KİM Kİ BİN KERE  ‘KULHÜVALLAHÜ EHAD SÛRESİ’Nİ  OKURSA, KENDİ NEFSİNİ ALLAH’TAN SATIN ALMIŞ OLUR.”

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...