tarım etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Gündem

Mehmet Kılıç Görevi Devraldı

12 Haziran 2024
Gaziantep Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği’nde devir teslim töreni gerçekleştirdi. Yeni başkan Mehmet Kılıç, bayrağı devralarak start verdi. Gaziantep Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından..
Yerel Yönetimler

Fadıloğlu İşlenmeyen Arazileri Tarıma Kazandırdı

14 Mart 2024
Daha önce 57 kırsal mahallede yaklaşık bin 500 kilometre arazi yolu açan Cumhur İttifakı’nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, şimdi de a..
Ekonomi

Karayılan:”Bitkisel Ve Hayvansal Üretimi Arttırmak İstiyoruz”

23 Şubat 2024
Mehmet Karayılan, “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Yaklaşımıyla İlk  Adımları Atıyoruz” “Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Artırmak İstiyoruz” Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan; devrim niteliğindeki tarımsal üretim planlamasının Üreti..
Gündem

2024 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Başvuruları Başladı

7 Aralık 2023
2024 üretim yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 02 Ocak 2024 tarihinde son bulacaktır. Çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini,..
Yerel Yönetimler

Nurdağı’ndaki Tarım Arazilerine Akıllı Tarım Uygulaması

13 Eylül 2023
- DEPREMZEDE ÇİFTÇİ, MİNİMUM SULAMA İLE MAKSİMUM VERİM ELDE EDECEK!Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Vodafone iş birliğinde depremden etkilenen Nurdağı’ndaki çiftçilerin tarım arazilerinde yüksek verim..
Yerel Yönetimler

Afetzede Çiftçiler Büyükşehir’in Desteğiyle Tarımsal Üretimi Aksatmıyor

5 Mayıs 2023
KADIN ÇİFTÇİLER ATA TOHUMLARINA, BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE KURULACAK GEN BANKASIYLA ULAŞACAK Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, afetzede Nurdağı ve İslahiye çiftçisin..
Ekonomi

Büyükşehir Meclisinin gündemi tarım

13 Ocak 2023
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Ocak Ayı Dönem Toplantısı’nın 2’nci Birleşiminin ana gündemi tarım destekleri oldu Bu kapsamda Gaziantep il sınırları içerisinde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilere ve hayvancılıkla uğra..
Gündem

ÇKS Başvurularında Bürokrasi Azalacak

2 Ekim 2022
"Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesiyle tarımda yeni bir dönem başlıyor. Bürokrasi Azalacak. Çiftçilerimiz, dijital dünyanın imkânlarından fayda..
Ekonomi

Milletvekili Ali Şahin:Hayali Gerçeğe Dönüştürdük

19 Eylül 2022
Gaziantep tarımının önemli merkezlerinden olan Barak Ovası'na Fırat nehri sularının getirilmesi için Hancağız Barajı'na kurulan 5 MW'lik Güneş Enerji Santrali kurulmuştu. GES Projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Barak Ova..
Yerel Yönetimler

Büyükşehir Tarıma Desteğini Artırarak Sürdürüyor

4 Nisan 2022
HASTALIĞA KARŞI YEŞİL ALTIN FISTIĞA BESİN DESTEĞİ!Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin fidan destekleri sürerken, şehrin marka ürünü olan Antep fıstığında geçen yıl yoğun olarak yaşanan fitoplazma hastalığının bu sene de yayılmaması içi..
Gündem

Konukoğlu: Tarımdaki en büyük sorun tarım arazilerinin miras paylaşımı

29 Haziran 2021
Konukoğlu: Tarımdaki en büyük sorun tarım arazilerinin miras paylaşımı SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Tarımda miras nedeniyle paylaşılan tarım arazileri rantabl olmaktan çıktığı için ekile..
Ekonomi

Tarım akıllı teknolojiyle kabuk değiştiriyor

17 Haziran 2021
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, tarımda teknoloji odaklı büyük bir kabuk değişimi yaşandığını belirterek; üretim, pazarlama ve satış alanında yaşanan bu h..
Çevre

Milyarlarca lira zarar veriyor

10 Haziran 2021
Milyarlarca lira zarar veriyorGaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü anız yakmanın milyarlarca lira zarara yol açtığını açıkladı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde; hububat hasadından sonra ikinci ..
Politika

Kaplan: Tarım işçileri için yasal düzenleme şart

1 Haziran 2021
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, mevsimlik tarım işçilerinin sosyo-ekonomik yapılarının, çalışma ve yaşam koşullarının tüm boyutlarıyla ele alınıp, insan hakları çerçevesinde düzenlenm..
Gündem

Alleben Rotary’den tarım işçilerine destek

7 Nisan 2021
Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılında kabul edilen 17 amaçtan ilki olan Yoksulluğa Son maddesine Gaziantep Alleben Rotary ve Gaziantep Alleben Rotaract Kulüplerinden destek geldi. Alleben Rotary’den tarım işç..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...