Emeklilerden Baro Başkanı Şarklı’ya plaket

Emeklilerden Baro Başkanı Şarklı’ya plaket
12 Nisan 2021 11:31 Kaynak : HABER MERKEZİ

 

Emeklilerden Baro Başkanı Şarklı’ya plaket

Gaziante Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, Başkan Yardımcısı Ahmet Kabak ve Genel Sekreter Endam Koçak Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’yı ziyaret etti. Dernek adına, Başkan Şarklı’ya plaket hediye eden Kılınç, güzel projelere imza atacaklarının müjdesini verdi.

Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, Başkan Yardımcısı Ahmet Kabak ve Genel Sekreter Endam Koçak Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, kent gündemine dair konular ele alınırken, ortak gerçekleştirilecek projeler masaya yatırıldı.

Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Şarklı’yı kutlayan Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, zor bir dönemden geçmelerine karşın gece-gündüz demeden üyeler için çalıştıklarını, sorunları çözmek adına ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını dolayısıyla örgütlü mücadelenin daha da güçlenmesi için emekli postacıları derneğe üye olmaya davet etti.

Kılınç, “Yargının en önemli sacayaklarından biri de hiç şüphesiz avukatlardır. Adaletin yerini bulmasında önemli bir görevi ifa eden avukatlarımızın dernek olarak her zaman yanlarındayız. Gaziantep Barosu’nun çalışmalarını
takip ediyor ve takdir ediyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel projelere imza atacağız. Bizleri kabul eden Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı’ya üyelerim adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle postacıların çok zor şartlar altında çalışmaya devam ettiklerini belirten Kılınç, aşılama konusunda postacılara öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Hem ülkemizde hem de kentimize Koronavirüs vaka sayıları arttı, artmaya da devam ediyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz. Hiç şüphesiz bu süreçte en çok iş yükü artan posta çalışanlarıdır. Çünkü evden çıkmayan insanlar tüm alışverişlerini internet üzerinden yaptığından çalışanların iş yükü geçmiş dönemlere göre daha arttı. İş yükünün artması, çalışanların daha fazla çalışması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla büyük bir risk altında çalışan postacıların acilen aşılanması ve bu konuda gerekli planlamaların yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, “Her zaman örgütlü bir mücadelenin gücüne inanırım. Çünkü hakların kazanılmasında örgütlü mücadele çok önemlidir. Bu anlamda Gaziantep Barosu olarak aktif görevde bulunan posta emekçileriyle beraber, birçok projeye imza atacağız ve birlikte çalışmaya hazırız. Dolayısıyla ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Avrupa’da örgütlü mücadelenin teşvik edildiğini ancak ülkemizde ciddi engellerin olduğunu kaydeden Şarklı, “İnsanlar son dönemde ki soruşturmalar nedeniyle derneklerden uzak durmaya başladı. Şu anda ülkemizde 6 milyon insan erken emekliliği bekliyor. OSB’de sendikalaşma olmadığından çalışanların emekleri, hakları çok kolay gasp ediliyor. Ülke genelinde 175 bin kişi Kod-29’dan işten çıkarıldı. Bu tür haksızlıklarla mücadele etmenin tek yolu örgütlü mücadeledir” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

“KİM Kİ BİN KERE  ‘KULHÜVALLAHÜ EHAD SÛRESİ’Nİ  OKURSA, KENDİ NEFSİNİ ALLAH’TAN SATIN ALMIŞ OLUR.”

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...