Binlerce yıllık gelenek, AB Projesi ile korunacak

Binlerce yıllık gelenek, AB Projesi ile korunacak
17 Nisan 2021 11:06 Kaynak : HABER MERKEZİ

Binlerce yıllık gelenek, AB Projesi ile korunacak

AB Başkanlığı liderliğinde, Merkezi Finans ve İhale Kurumunun sözleşme makamı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilecek olan Sınır-Ötesi Masallar Projesi Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) önderliğinde çalışmalara başladı.

GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Valisi Davut Gül, kaybolmaya yüz tutmuş bu geleneği yaşatmanın ve yaygınlaştırmanın şehrimiz için güzel bir kazanım olacağını vurguladı.

“Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II Hibe Programı” kapsamında yürütülecek olan çalışmalarda Almanya-Hessen Belediyesinden “Brüder-Grimm Haus Müzesi” proje ortağı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştirakçi olarak çalışmalara katkı sağlayacak.

Somut olmayan kültürel mirasın korunmasına destek olarak, alanda uygulamaları kalıcı bir model ile yaygınlaştırmanın amaçlandığı proje kapsamında, Gaziantep ili masallarının taranarak derlenmesi ve kayıt altına alınması yoluyla somut olmayan kültürel mirasın korunması hedefleniyor.

Proje ile potansiyel masal anlatıcılarının teşvik edilmesi, atölye ve tanıtım çalışmaları yoluyla somut olmayan kültürel mirasa yönelik farkındalığın arttırılması ve sürdürülebilir şekilde uygulanmasına katkıda bulunulması ve aynı zamanda AB ile aramızda deneyim paylaşımına dayalı bir iletişim alanı oluşturarak çalışmaların uluslararası platformlarda da desteklenmesi ön görülüyor.

Binlerce yıllık geçmişe sahip bu topraklarda dilden dile dolaşmış olan masalları kayıt altına almanın ve korumanın kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren GAGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Valisi Davut Gül, aynı zamanda kaybolmaya yüz tutmuş bu geleneği yaşatmanın ve yaygınlaştırmanın şehrimiz için güzel bir kazanım olacağını vurguladı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

MANEVİ VE NURANİ ŞEYLERDE BÖLÜNME OLMAZ

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...